Категорія
Інновації
Дата

Волонтери DeepState створили найпопулярнішу інтерактивну карту бойових дій на 15 млн візитів, а тепер співпрацюватимуть із Міноборони. Що зміниться для проєкту, що живе з донатів на Patreon

карти DeepState /колаж Анастасія Решетнік

Волонтери DeepState створили найпопулярнішу інтерактивну карту бойових дій, а тепер співпрацюватимуть із Міноборони. Фото колаж Анастасія Решетнік

Два роки тому волонтери запустили карту DeepState, що показувала рух лінії фронту. У березні проєкт отримав офіційне визнання від Міноборони – міністерство підписало меморандум про співпрацю, що передбачає обмін інформацією. Як влаштована співпраця з найпопулярнішою військовою мапою?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Щомісяця карта DeepState, яка дає можливість стежити за зміною лінії фронту, має щонайменше 15 млн візитів, говорить Forbes співзасновник сервісу Руслан Микула. Один-два рази на добу мапу оновлюють, додаючи актуальну інформацію, яку збирають та перевіряють близько 120 волонтерів проєкту.  

«Зараз завдяки різним ресурсам, наприклад DeepState, які займаються OSINT, вже нічого не приховати», – говорив у квітні 2023-го колишній міністр оборони Олексій Резніков. Тепер міністерство вирішило скористатися волонтерським продуктом – 13 березня сторони підписали меморандум. 

Співпраця з DeepStateUA дозволить швидко й ефективно накопичувати та обробляти необхідні дані перебігу воєнних дій, цитують у релізі заступницю міністра оборони Катерину Черногоренко. «Фактично, ми будемо додатковим містком між фронтом та військовим керівництвом, – каже Микула. – Генштаб знає все, але те, що вони отримують, не завжди може бути істинним».  

Натомість DeepState отримає доступ до більшої кількості джерел інформації та зможе співпрацювати з оборонними компаніями, каже співзасновник.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні