Ахметов, «Укртелеком», банкрутство /Getty Images
Категорія
Інновації
Дата

Врахувати помилки. Суд майже два роки розглядає справу про банкрутство власника «Укртелекому». У січні СКМ Ахметова подала ще один позов. Навіщо?

СКМ добивається банкрутства власника материнської компанії «Укртелекому» Фото Getty Images

ПрАТ «СКМ» Ріната Ахметова подало заяву про банкрутство компанії ЕСУ, що входить до групи SCM та володіє 93% акцій «Укртелекому». Аналогічна заява від іншого позивача існує з 2022 року. Навіщо СКМ подала ще один позов та як можливе банкрутство вплине на роботу провайдера?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

6 березня о 10:20 Господарський суд Києва мав провести перше підготовче засідання за заявою ПрАТ «СКМ» Ріната Ахметова про відкриття провадження у справі про банкрутство материнської компанії «Укртелеком» – ТОВ «ЕСУ». СКМ подала заяву в січні 2024-го.

Того ж дня, 6 березня, о 16:20 Господарський суд розглядав аналогічну справу, яка у 2022-му була відкрита за заявою ТОВ «Сокур Інвест».

ЕСУ на 100% належить Ахметову. Вона володіє майже 93% акцій «Укртелекому», що входить у трійцю найбільших провайдерів домашнього інтернету разом із «Київстар» та «Датагруп-Volia».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні