Категорія
Лідерство
Дата

Хто такі Бачевські, на честь яких назвали популярний ресторан у Львові? Історичний екскурс у горілчаний бізнес сім'ї імперських і міжвоєнних часів

Асортимент алкогольних напоїв компанії Бачевських у міжвоєнний період. /Getty Images

Асортимент алкогольних напоїв компанії Бачевських у міжвоєнний період. Фото Getty Images

Бізнес родини Бачевських сягає корінням у XVIIІ століття, а його розквіт припав на міжвоєнний період ХХ ст. Горілка та алкогольні напої компанії вважалися елітними, а фірмову настоянку Бачевських полюбляв навіть імператор Австрійської імперії Франц-Йосиф. Як розвивалася компанія відомої родини львівських євреїв, розповідає Forbes Polska.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

У Львові на вулиці Хмельницького, 116 усе ще можна побачити старі ворота й двох камʼяних левів, які охороняють вхід на колись великий горілчаний завод. На першому подвірʼї одразу помічаєш будівлю, на якій видніється дата – 1782 рік. Тоді було засновано компанію, яка певний час була однією з найбільших в Європі.

Це була класична «гаражна» історія, але у XVIII ст. Починалася вона за 40 км від Львова у селі Вибранівка, яке після першого поділу Польщі відійшло Австрійській імперії Габсбургів. Саме тут у 1782-му 35-річний Лейб Бачелес відкрив перший горілчаний завод.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні