Категорія
Лідерство
Дата

Forbes Digital

Хто такі Бачевські, на честь яких назвали популярний ресторан у Львові? Історичний екскурс у горілчаний бізнес сім'ї імперських і міжвоєнних часів

4 хв читання

Асортимент алкогольних напоїв компанії Бачевських у міжвоєнний період. /Getty Images

Асортимент алкогольних напоїв компанії Бачевських у міжвоєнний період. Фото Getty Images

Бізнес родини Бачевських сягає корінням у XVIIІ століття, а його розквіт припав на міжвоєнний період ХХ ст. Горілка та алкогольні напої компанії вважалися елітними, а фірмову настоянку Бачевських полюбляв навіть імператор Австрійської імперії Франц-Йосиф. Як розвивалася компанія відомої родини львівських євреїв, розповідає Forbes Polska.

У Львові на вулиці Хмельницького, 116 усе ще можна побачити старі ворота й двох камʼяних левів, які охороняють вхід на колись великий горілчаний завод. На першому подвірʼї одразу помічаєш будівлю, на якій видніється дата – 1782 рік. Тоді було засновано компанію, яка певний час була однією з найбільших в Європі.

Це була класична «гаражна» історія, але у XVIII ст. Починалася вона за 40 км від Львова у селі Вибранівка, яке після першого поділу Польщі відійшло Австрійській імперії Габсбургів. Саме тут у 1782-му 35-річний Лейб Бачелес відкрив перший горілчаний завод.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні