Категорія
Лідерство
Дата

В голові у топа. Як змінилося ставлення до роботи у топменеджерів за останні два роки? Дослідження Gradus Research

На прохання Forbes дослідницька компанія Gradus Research провела опитування понад 100 топменеджерів і порівняла їхні відповіді з результатами аналогічного дослідження дворічної давнини. Що змінилось?

Власники компаній повернулися до більш активної участі в операційному управлінні. 42% топів констатують, що участь власника в управлінні зросла. Переважно це має конструктивний характер і сприймається топменеджментом як підтримка, а не як перешкода. Зараз набагато більше топів, ніж до війни, задоволені якістю зворотного зв’язку з власником і рівнем своїх повноважень

Чи не єдине, що значно погіршилось у топів, – задоволеність рівнем компенсації. Зараз лише 49% вважають, що вона адекватна, а до війни було майже 68%. Водночас баланс робота–життя погіршився, 65% менеджерів не можуть його дотримуватись. 

Але ця незадоволеність майже ніяк не позначилася на ставленні топів до компаній, понад 80% пишаються, що вони є частиною команди, і усвідомлюють свою цінність. Підвищення лояльності продиктоване не лише спільним викликом (війною), а й кризою на ринку праці, що тільки набирає обертів. У кризовий період перетік кадрів тимчасово зупинився: жодна зі сторін не готова міняти «коней на переправі».

Ставлення до роботи у топменеджерів

Ставлення до роботи у топменеджерів

Ставлення до роботи у топменеджерів

Ставлення до роботи у топменеджерів

Матеріали по темі
Контриб'ютори співпрацюють із Forbes на позаштатній основі. Їхні тексти відображають особисту точку зору. У вас інша думка? Пишіть нашій редакторці Тетяні Павлушенко – [email protected]

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні