Категорія
Свій бізнес
Дата

Діамантова принцеса. Лабораторні діаманти з України носять Ріанна, Джамала та Ольга Харлан. Як колишня менеджерка «1+1» створила бізнес із потенціалом у десятки мільйонів доларів

Сертифікований гемолог Юлія Кушер майже 10 років продає штучні діаманти по всьому світу. /Іва Сідаш для Forbes Ukraine

Сертифікований гемолог Юлія Кушер майже 10 років продає штучні діаманти по всьому світу. Фото Іва Сідаш для Forbes Ukraine

Юлія Кушер навчилася продавати штучно вирощені діаманти гуртом і вроздріб, в Україні та за кордоном. Тепер вона будує екосистему власного «діамантового» бізнесу. Як він влаштований та як працює?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

У 2006 році на екрани вийшов блокбастер «Кривавий діамант» із Леонардо Ді Капріо. Актор так перейнявся несправедливістю та небезпекою, що супроводжують видобувачів алмазів у Африці, що в 2015-му інвестував у стартап Diamond Foundry, який займається вирощуванням діамантів у лабораторних умовах.

Того ж року в Україні почала вирощувати алмази компанія Alkor-D. Цей стартап профінансував бізнесмен Тимур Міндіч, він же володів київським заводом «Ізумруд», який спеціалізується на обробці натуральних каменів. Підприємець є бізнес-партнером Ігоря Коломойського та співвласником студії «Квартал-95».

Міндіч покликав керувати продажами Юлію Кушер, 37, яка до цього працювала фіндиректоркою у його ж компанії Meylor Global, що займалася дистрибуцією натуральних каменів.

Кушер непогано впоралась: 2023 року Alkor-D у київських лабораторіях щомісяця «вирощувала» діамантів вагою близько 10 000 каратів і 99% продукції продавала за межами України.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні