Категорія
Життя
Дата

Плейлист найуспішніших. 10 учасників списків Forbes про улюблену українську музику. Що слухають Гороховський, Гуменний, Поперешнюк і ще сім топпідприємців

Що слухають Гороховський, Гуменний, Поперешнюк і ще сім топпідприємців /колаж Анастасія Решетнік

Що слухають Гороховський, Гуменний, Поперешнюк і ще сім топпідприємців Фото колаж Анастасія Решетнік

Хто з українських топпідприємців вважає Вакарчука українським Стінгом? А хто збирає врожай під «Порічку» дуету YakTak і Kola? Forbes запитав лідерів українського бізнесу про їхніх улюблених українських виконавців. Десятеро відповіли на запит – з їхніх уподобань Forbes сформував «плейлист найуспішніших». Розповідаємо, що слухають керівники Monobank, «Нової пошти», «Аврори», Kormotech і Film.ua.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

«Я меломан української музики», – говорить співвласник та гендиректор мережі «Аврора» Тарас Панасенко, 36. Під музичний супровід він відпочиває, бігає або виконує завдання. Музикою душі називає треки «Один в каное».

Засновник корпорації «Біосфера» Андрій Здесенко, 54, розвинув захоплення музикою майже до професійного: з улюбленими виконавцями, як-от Shumei, він грає на одній сцені.

У плейлисті Інни Поперешнюк, 46, особливе місце займають «Друга ріка» і «Океан Ельзи». «Під активні пісні я обожнюю бігати або збирати врожай на своєму городі, – говорить співзасновниця «Нової пошти». – Наприклад, під «Порічку» YakTak і Kola».

Інкогніто-співачка Klavdia Petrivna – серед улюблених виконавців засновника UBC Group Ігоря Гуменного, 57. «Про новинки дізнаюся від дітей і дружини», – каже підприємець.

Захоплення Latexfauna об’єднує лідерів Monobank і Esper Bionics. Власники Kormotech, окрім спільного бізнесу, поділяють любов до живих виступів. А засновник Film.ua Group Сергій Созановський, 57, любить дивитися концерти на великому екрані.

Респонденти сходяться на одному: якісної української музики з’являється все більше. «Зараз щодня зʼявляються нові артисти», – каже Здесенко. «Постійно відкриваю нові музичні гурти», – додає Поперешнюк.

Що в плейлисті українських топпідприємців?

Олег Гороховський, співзасновник Monobank

Улюблені виконавці: «Океан Ельзи», «Жадан і собаки», Dorofeeva, Latexfauna, «Бумбокс»

Олег Гороховський /Антон Забєльський для Forbes Україна

Олег Гороховський Фото Антон Забєльський для Forbes Україна

Вважаю Вакарчука українським Стінгом. Він геніальний поет, особливо вражають тексти його пісень «Мить» та «Відповідь». Не уявляю, як людина може складати слова у послідовність, що розриває серце.

Сергій Жадан – гордість України. Сучасний Тарас Шевченко. Пісні – це його вірші, які краще читати під музику. Подобається творчість Наді Дорофєєвої – у кожній пісні вона розкриває душу.

Інна Поперешнюк, співзасновниця «Нової пошти»

Улюблені виконавці: «Друга ріка», «Океан Ельзи»

Інна Поперешнюк /з особистого архіву

Інна Поперешнюк Фото з особистого архіву

Cлухаю різну музику, жанр для мене не має принципового значення. Якщо зачепила якась мелодія – вона має шанс опинитися в моєму плейлисті надовго. Мені подобається рок, інді-рок, але може бути і якісна поп-музика. 

Нові музичні гурти я відкриваю постійно. Радує, що зараз з’являється все більше якісної української музики і що молодь слухає саме її.

Тарас Панасенко, співвласник та гендиректор мережі «Аврора»

Улюблені виконавці: «Один в каное», «Курган & Agregat» 

Тарас Панасенко /Артем Галкін для Forbes Ukraine

Тарас Панасенко Фото Артем Галкін для Forbes Ukraine

«Один в каное» – це музика душі. Чиста, бʼє прямо в серце. Почав слухати до того, як це стало мейнстрімом. Ця музика підсилює в мені українську ідентичність. Люблю майже всі їхні треки, зокрема «Човен», «Рибка», «Памʼяті мало», «Пообіцяй мені», «Коти».

«Курган & Agregat» – дуже справжньо, завжди викликає посмішку на обличчі. Ще подобаються «Бумбокс», «Океан Ельзи», Alyona Alyona, «Скрябін», Jamala.

Ганна Белєванцева, співзасновниця та операційна директорка Esper Bionics

Улюблені виконавці: Latexfauna, Cape Cod, Tember Blanche

Ганна Белєванцева /з особистого архіву

Ганна Белєванцева Фото з особистого архіву

Latexfauna – неординарна група з живими текстами, їхня українська звучить так, як розмовляють люди вдома одне з одним. Знаю і слухаю цю групу останні років чотири. Їхні кліпи – то окрема любов. Без зайвого пафосу і мільйонних бюджетів. Улюблений трек – «Черкащина».

Cape Cod слухаю останні два роки. Це якість музики дуже високого рівня. Улюблена пісня Tember Blanche – «Про Київ». Дуже легка і приємна музика. Відразу згадуєш молодість і все, що відбувалось у студентстві, дуже ностальгічно.

Андрій Здесенко, засновник корпорації «Біосфера»

Улюблені виконавці: «Океан Ельзи», Євген Хмара, Shumei

Андрій Здесенко /надано пресслужбою

Андрій Здесенко Фото надано пресслужбою

Святослав Вакарчук робить музику з особливим характером, що знаходить відгук у величезної кількості людей. Вона завжди нова та цікава.

Євген Хмара – людина величезного таланту, людяної простоти, відкритості та щирості. Дуже надихаюча музика. Мав честь грати з ним разом на одній сцені. Велике задоволення.

Сергій Созановський, співзасновник Film.ua Group

Улюблені виконавці: «Скрябін», «Брати Гадюкіни», ТНМК

Сергій Созановський /Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Сергій Созановський Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

Почав слухати «Скрябіна» на початку 2000-х. Улюблені треки – «Старі фотографії», «Люди, як кораблі». Якби мали змогу записувати в хороших студіях, це було б на світовому рівні. Дивовижний мелодизм і чудові тексти. Впевнений, вони будуть актуальні ще довго.

«Брати Гадюкіни» – основа сучасного українського рок-н-ролу, справжні легенди. У ТНМК дивовижне поєднання мелодійної української мови, хіп-хопу та фанку. Слухаю під час пробіжки, в машині, іноді в Dolby Studio, бо люблю дивитися концерти на великому екрані з хорошою акустикою.

Ігор Гуменний, засновник і президент UBC Group

Улюблені виконавці: «Піккардійська Терція», Klavdia Petrivna, «Плач Єремії»

Ігор Гуменний /Олександр Чекменьов

Ігор Гуменний Фото Олександр Чекменьов

Я спеціально слухаю тільки аудіокнижки, музику – здебільшого по радіо в машині. Люблю класику, джаз, українську народну, кантрі.

Олена Вовк, співвласниця Enzym Group і компанії Kormotech

Улюблені виконавці: симфонічний оркестр «ІNSO-Львів»

Олена Вовк /надано пресслужбою

Олена Вовк Фото надано пресслужбою

Уже дуже давно слухаю Академічний симфонічний оркестр «ІNSO-Львів», входжу до Опікунської ради оркестру. Намагаюся бувати на концертах. Останнє неймовірно яскраве враження – повний зал на «ІNSO-Львів» у Варшавській філармонії. Найбільше мене вразило виконання «Симфонієти» Станковича. Вони також блискуче виконують Скорика – це один із найяскравіших експірієнсів. Маємо в Україні оркестр світового рівня з надзвичайно сильними музикантами.

Часто слухаю музику в машині, окремих виконавців – у навушниках, коли хочеться побути на самоті, розслабитися і наповнитися. Дуже люблю концерти, де можна віддатися музиці повністю.

Ростислав Вовк, співзасновник і СЕО Kormotech

Улюблені виконавці: «Скрябін»

Ростислав і Юліана Вовк /з архіву «Кормотех»

Ростислав і Юліана Вовк Фото з архіву «Кормотех»

«Скрябін» – найкращий. Має багато душевних і пророчих пісень, що змушують задуматись. Є і драйвові треки – щоб повеселитись і розслабитись.

Ми з дружиною фанати концертів, зараз, на жаль, із цим складніше. Музика звучить всюди: вдома, в машині, під час занять спортом. Це заряджає. Дуже поважаю джаз. Він допомагає розслабитись, а часом – отримувати інсайти й ухвалювати рішення.

Володимир Шаповалов, співзасновник Goodwine

Улюблені виконавці: «Бумбокс», «Океан Ельзи», «Один в каное»

Володимир Шаповалов /Антон Забєльський для Forbes Україна

Володимир Шаповалов Фото Антон Забєльський для Forbes Україна

Слухаю музику постійно, коли є можливість.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні