Категорія
Життя
Дата

Forbes Digital

Почуваєтесь виснаженими? Ось правила харчування, сну та спорту, що відновлюють рівні енергії. Інтервʼю з головним лікарем Edem clinic Олексієм Башкірцевим

6 хв читання

Олексій Башкірцев, головний лікар і медичний директор центру Edem clinic. /з особистого архіву

Олексій Башкірцев, головний лікар і медичний директор центру Edem clinic. Фото з особистого архіву

Що їсти, щоб відновити енергію? Як вчиняти, якщо прокидаєшся о п'ятій ранку і більше не можеш заснути? Що вважається відпочинком, який дійсно відновлює, і чому у цей список входять обійми? Головний лікар і медичний директор центру Edem clinic Олексій Башкірцев – про звички, що повертають сили та сприяють подоланню виснаження

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Епідемія виснаження продовжується. З початку повномасштабного вторгнення соціальні опитування свідчать про високі рівні втоми. Так, у січневому дослідженні компанії Gradus Research на відчуття постійного виснаження скаржились 39% опитуваних, про погані настрій та сон згадали 47% респондентів, а про стрес – 77%.  

«Раніше основним запитом пацієнтів були схуднення, антистрес, продуктивність, – каже головний лікар центру Edem clinic Олексій Башкірцев, 49. – Зараз – це енергія». 

У стані виснаження страждають зосередженість, памʼять та процеси мислення, попереджає Башкірцев. Один зі способів протистояти цьому – будувати систему здорових звичок.  

Як їсти, спати і тренуватись, щоб підтримувати високі рівні енергії? Про це Башкірцев розповів у розмові з Forbes.

Інтервʼю скорочене та відредаговане для зрозумілості. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд