Категорія
Свій бізнес
Дата

Творчість на експорт. Велика війна винесла чимало українських креативників за кордон. Чи вдалось banda, Fedoriv та іншим побудувати системний бізнес за межами України?

banda, Fedoriv, Bickerstaff /ілюстрація згенерована Олександром Скоріченко за допомогою ШІ DALL-E

Велика війна винесла чимало українських креативників за кордон. Які висновки зробили агенції banda, Fedoriv, Bickerstaff та інші з хаотичної експансії та як використають досвід? Фото ілюстрація згенерована Олександром Скоріченко за допомогою ШІ DALL-E

З початком повномаштабного вторгнення креативні агенції з України ринули на міжнародні ринки. Які висновки зробили агенції banda, Fedoriv, Bickerstaff та інші з хаотичної експансії та як використають досвід?

Навесні 2022‐го креативна агенція banda розробляла кампанію для тваринних кормів Optimeal, що виходили на ринок США. Співзасновник агенції Ярослав Сердюк, який живе у Лос‐Анджелесі, вирішив інтервʼювати сусідів‐собачників. «Вони сказали: звісно, прийду завтра!» – згадує Сердюк. Ніхто не прийшов.

Сердюк ображався, аж поки не усвідомив: «Будь‐який американець зрозумів би, що це просто ввічливість і вони не збираються приходити, – зазначає він. – Вони навіть не подумали, що я можу образитися».

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні