Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Банки знову отримали мільярди гривень надприбутків. На чому вони заробляють і чи планує держава знову підвищити для них податки?

4 хв читання

Попри суттєве підвищення податків для банків минулого року, сектор знову демонструє рекордні прибутки. Лише за пʼять місяців 2024 року банківська галузь заробила 68 млрд грн, що на 27% більше, ніж минулоріч. На чому заробляють українські банки та чи варто їм чекати нового підвищення податків

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Українські банки продовжують демонструвати потужну прибутковість – за пʼять місяців 2024 року вони заробили 68 млрд грн після сплати податку на прибуток, свідчить статистика НБУ. 

Якщо такий темп збережеться, цьогоріч банки можуть заробити навіть більше, ніж у рекордному 2023-му, коли було майже 160 млрд грн прибутку до оподаткування. Тоді це стало причиною запровадження податку на надприбутки для всієї галузі – 50% у 2023-му та 25% у наступних роках замість стандартних 18%. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд