Що відбувається з курсом долара в Україні /Getty Images
Категорія
Гроші
Дата

Високий сезон, але не для гривні. Долар знову дорожчає, а українці за місяць купили найбільше валюти з 2012 року. Що відбувається

Чому зараз зростає курс долара в Україні, а населення активізувало купівлю валюти Фото Getty Images

Після скасування фіксованого курсу гривні у жовтні національна валюта неочікувано зміцнилась, але під Новий рік динаміка змінилась – курс послабився вже на понад 2 гривні. Головний чинник – сезонність, характерна для українського валютного ринку і до великої війни, кажуть економісти. Як довго це триватиме?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

З кінця листопада до початку січня офіційний долар подорожчав на 2 гривні – з 36,01 грн/$ до 38,12 грн/$. А попит на валюту у грудні з боку українців став рекордним за останні 11 років. На готівковому ринку 4 січня долар коштує 39,1 грн/$, рекорд відзначався 30 грудня – (39,63 грн/$).  

У Нацбанку пояснили девальвацію сезонним фактором. «Ми є свідками вже звичного процесу, коли в силу сезонності під кінець року потреба у валюті збільшується», – сказав на монетарному брифінгу 14 грудня голова НБУ Андрій Пишний. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні