Категорія
Гроші
Дата

Перша девальвація «гнучкої» гривні. З кінця листопада долар на міжбанку дорожчає, а НБУ став більше витрачати на інтервенції. Чого чекати від курсу в кінці 2023-го та на початку 2024-го

Чому курс долара в Україні зростає /Ілюстрація Анна Наконечна

У жовтні НБУ відмовився від фіксованого курсу гривні. Долар спочатку дешевшав, а тепер дорожчає. Що відбувається? Фото Ілюстрація Анна Наконечна

Ще в листопаді гривня оновила курсовий рекорд за час війни, але зараз долар на міжбанку близький до 37 грн/$. На готівковому ринку курс вищий. Чому гривня слабне, попри високі витрати НБУ на валютні інтервенції?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Після кількох місяців стабільності курс долара в Україні почав зростати – майже на гривню протягом останнього місяця. 13 грудня курс на міжбанку перетнув рівень 37 грн/$. Готівковий долар вдень 14 грудня коштував близько 37,7 грн/$. Ще в листопаді гривня кілька разів впритул наближалася до позначки 36 грн/$.

Цьому передувало рішення НБУ відмовитись від фіксованого курсу, що тримався з початку війни. Після переходу до «керованої гнучкості» на початку жовтня офіційна гривня почала зміцнюватись, попри очікування більшості аналітиків.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні