Категорія
Гроші
Дата

Приватизація чи оренда. Київ скасував сумнівний аукціон з оренди Житнього ринку. Чому легендарна будівля не цікава інвесторам?

Житній ринок у Києві /Shutterstock

Київ хоче знайти орендаря на 15 років для трьох поверхів Житнього ринку Фото Shutterstock

Київ скасував аукціон із довгострокової оренди Житнього ринку, що мав відбутися 25 березня. Замість пʼяти днів на подачу заявок у потенційного господаря буде 25. Переможець отримає в оренду приміщення площею 11 186 кв. м із протікаючим дахом. Ціна питання – від 30 млн грн на рік плюс зобов’язання вкластися у капітальний ремонт. Учасники ринку називають пропозицію мерії нецікавою

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Про готовність брати участь в аукціоні поки що заявив лише ресторатор Євген Клопотенко. Торік він організував на Житньому толоку та два гастрономічні поп-апи, збирав кошти на відновлення будівлі – однієї з найвиразніших пам’яток пізнього радянського модернізму. Після оголошення про аукціон ресторатор почав шукати партнерів для фінансування проєкту. «Постійно на телефоні, обговорюємо багато варіантів», – казав він.

Те, що столичний департамент комунальної власності дав інвесторам на підготовку лише п’ять робочих днів, викликало шквал критики. 21 березня мер Києва Віталій Кличко пообіцяв оголосити нові торги і дати учасникам 25 днів на підготовку. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні