Категорія
Гроші
Дата

Шоколадна криза світового масштабу. Ціни на какао-боби бʼють рекорди. Чи дорожчатимуть українські солодощі? Прогнози Nestlé, «Львівської майстерні шоколаду» та «Вацака»

На світовому ринку вартість какао-бобів через неврожай сягнула рекордних значень – $7000 за тонну. /колаж Анастасія Решетнік

На світовому ринку вартість какао-бобів через неврожай сягнула рекордних значень – $7000 за тонну. Фото колаж Анастасія Решетнік

Вартість какао-бобів на світовому ринку через неврожай іде на рекорд. Унаслідок цього дорожчає шоколад. Як на цей виклик реагують українські кондитерські фабрики?

У березні світові ціни на какао-боби подолали рекордну позначку в $7000 за тонну, згідно з даними ICE Futures. З початку 2024-го вартість сировини для виробництва шоколаду зросла більш як на 65%.

Причина – четвертий рік поспіль неврожаї в Кот-д’Івуарі та Гані (60% світового виробництва бобів) через аномальні погодні умови – спочатку зливи, а згодом посуха, пише Reuters. Як наслідок – заводи з виробництва какао в цих країнах припинили або скоротили переробку. Це може призвести до стрибка цін на шоколад у світі.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні