Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

«Всі місця зайняті». На заваді швидкому будівництву нових електростанцій стоїть бюрократія (але її можна побороти)

4 хв читання

ВЕС в Україні можуть будуватися швидше, якщо вирішиться проблема з підключенням. /Gettyimages

Енергосистема України потребує 4,5 ГВт нових вітроелектростанцій, кажуть в «Укренерго». Фото Gettyimages

Україна потребує близько 10 ГВт нової розподіленої генерації, яка має бути збудована якомога швидше. На заваді – українська бюрократія. Турецька компанія Guris могла б за три місяці збудувати нову СЕС на 32 МВт, але їй пропонують роками чекати на дозвіл. Хороша новина – «Укренерго» та профільні депутати розуміють проблему. Як її вирішити? 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Відновлення української енергетики після російських обстрілів потребує побудови щонайменше 4,5 ГВт нових вітроелектростанцій, 3,8 ГВт сонячних електростанцій та 0,8 ГВт систем накопичення енергії, свідчать підрахунки «Укренерго». На середину 2024-го, за підрахунками держкомпанії, в Україні працює 6,2 ГВт сонячної генерації та 0,5 ГВт вітрових електростанцій, побудовані переважно до російського повномасштабного вторгнення.

Попри спроби влади прискорити будівництво нової генерації, зокрема спрощенням кредитування та процедури підключень нових електростанцій, деякі проблеми все одно заважають будувати нову генерацію швидше.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд