Категорія
Гроші
Дата

«Всі проти, але рішення неминуче». Мінфін пропонує запровадити військовий збір для ФОПів, акцизи на пальне і «Кока-Колу». Коли підвищення податків можуть затвердити остаточно

«Всі проти, але рішення неминуче». Мінфін пропонує запровадити військовий збір для ФОПів, акцизи на пальне і «Кока-Колу». Коли підвищення податків можуть затвердити остаточно /Ілюстрація Forbes Ukraine

Ілюстрація Forbes Ukraine

Уже цього року Мінфін має зібрати до бюджету додаткові 44 млрд грн надходжень, які передбачені меморандумом з МВФ. Для цього у міністерстві пропонують запровадити військовий збір для ФОПів і збільшити акцизи на пальне та солодкі газовані напої. Чи підтримують такі зміни уряд та парламент і коли їх можуть ухвалити?

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

4 березня Мінфін оприлюднив перші пропозиції: ввести військовий збір для ФОПів та іншого бізнесу, який працює на спрощеній системі оподаткування, запровадити акциз для солодких газованих напоїв та підвищити акцизи на пальне й дизель, а також ввести акциз на рослини роду конопель, повідомила пресслужба міністерства у коментарі «Інтерфакс-Україна».

Ці ідеї Мінфін уже подав міжвідомчій групі, що з грудня минулого року шукає додаткові джерела надходжень до держбюджету, розповів Forbes один із високопосадовців, знайомих з перебігом відповідної зустрічі. Він попросив не вказувати його імʼя і посаду у цій статті, оскільки не уповноважений публічно коментувати це питання. Податкові пропозиції Мінфіну ще не затвердили, уточнює співрозмовник.

За підрахунками Мінфіну, цей комплекс податкових нововведень має принести бюджету понад 44 млрд грн, або 0,5% ВВП України. Зобовʼязання збільшити на цю суму доходи уряд узяв на себе у межах останньої версії меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом.   

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні