Категорія
Гроші
Дата

Заспокійливе від президента. Влада пропонує бізнесу мораторій на обшуки та платформу для розвʼязання проблем. Який вигляд вона може мати

Володимир Зеленський /Getty Images

Володимир Зеленський Фото Getty Images

Скарги підприємців на роботу силовиків та податкової дійшли до Володимира Зеленського. У РНБО пропонують вирішити їх через прямий діалог голови держави та бізнесу. Інші пропозиції – реформа Бюро економічної безпеки (БЕБ), тримісячний мораторій на обшуки та розвʼязання проблем із блокуванням податкових накладних. Forbes дізнався деталі майбутнього суспільного договору між бізнесом та владою. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

З початку тижня влада намагається заспокоїти бізнес, обурений діями правоохоронних органів. Скарги на роботу силовиків, які лунали весь минулий рік посилилися після арешту інвестбанкіра Ігоря Мазепи.

Своє невдоволення до влади бізнес емоційно висловив на зустрічі з віцепремʼєрами Юлією Свириденко та Михайлом Федоровим і головою Верховної Ради (ВР) Русланом Стефанчуком у понеділок, 22 січня. Реакція влади була швидкою. Ввечорі, 23 січня, Рада національної безпеки та оборони (РНБО) опублікувала перелік кроків, які мають налагодити діалог з бізнесом.  

Ключове – створення громадської ради з підприємців, які мають доносити президенту проблеми бізнесу. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні