Категорія
Гроші
Дата

«Дві години слухали лють бізнесу». Після арешту Мазепи Свириденко, Федоров та Стефанчук організували зустріч із двома десятками підприємців. Forbes дізнався, про що домовились

Михайло Федоров, Ігор Мазепа, Юлія Свириденко, Руслан Стефанчук. /колаж Анастасія Левицька

Михайло Федоров, Ігор Мазепа, Юлія Свириденко, Руслан Стефанчук. Фото колаж Анастасія Левицька

Після арешту Ігоря Мазепи та публічного резонансу навколо цієї справи віцепрем'єр-міністри Юлія Свириденко і Михайло Федоров разом із головою ВР Русланом Стефанчуком прийняли близько 20 бізнесменів, щоб обговорити проблеми підприємців із правоохоронцями. Forbes поспілкувався з учасниками зустрічі. Про що на ній ішлося та чи вирішилося щось?

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Вдень 22 січня віцепремʼєри Юлія Свириденко і Михайло Федоров та голова Верховної Ради (ВР) Руслан Стефанчук зустрілися у закритому форматі з двома десятками українських бізнесменів. Привід – кейс інвестбанкіра Ігоря Мазепи, який напередодні отримав підозру у привласненні державної землі і тепер перебуває у СІЗО.

Підприємці вважають цю справу черговою демонстрацією посилення тиску на бізнес з боку правоохоронних органів. «Це тільки вершина айсберга», – каже один із підприємців, що попросив не називати його імені у цій статті через домовленості про закритий формат зустрічі.

Forbes поспілкувався із 12 учасниками розмови. Більшість говорили на правах анонімності із вказаної причини.

Про що саме йшлося та чи пообіцяли щось підприємцям представники влади?

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні