Книга «Четверте крило» Ребекки Яррос
Категорія
Новини
Дата

10 000 примірників фентезі «Четверте крило» розкупили за дві доби. Це найшвидший продаж книги в історії видавництва КСД

«Четверте крило» Ребекки Яррос – це найдорожче фентезі в КСД, каже PR-менеджерка видавництва Тетяна Рябченко. Фото: Facebook-сторінка видавництва КСД

За дві доби прихильники фентезі розкупили 10 000 примірників «Четвертого крила» Ребекки Яррос, яку видало КСД. Це – рекорд за швидкістю продажів у видавництві. Про це Forbes повідомила PR-менеджерка КСД Тетяна Рябченко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Продажі фентезі «Четверте крило» стартували 21 грудня. За першу добу придбали понад 8700 примірників, за другу – понад 1300, каже Рябченко. Станом на ранок вівторка, 26 грудня, в книгарнях видавництва залишалось менше 90 примірників «Четвертого крила».
  • Загальний наклад книги Яррос – 20 000 екземплярів. Середній тираж в Україні – 1500–3000 примірників, казав Forbes директор видавництва «Ранок» Віктор Круглов. Продавши першу половину, КСД забрало у типографії наступні 6000 книг. Зараз їх розвозять по книгарнях та продають на сайті.
  • На старті продажів «Четвертого крила» замовлення надходили кожні 3-5 секунд, пригадує Рябченко. «У нас ніколи так швидко не розкупляли наклад», – додає вона. Для порівняння, протягом доби після смерті Метью Перрі українці купили понад 1000 примірників автобіографії актора у видавництві «Наш Формат». Раніше стільки купували за місяць.
  • 26 грудня в КСД планують завершити відправки, зроблені в перший день продажів. «Попит настільки великий, що читачі купують навіть книги, які ми відклали в брак через подряпини при транспортуванні», – каже Рябченко.
  • «Четверте крило» – найдорожче фентезі у портфелі КСД. Його ціна на сайті – 680 грн. Вона обумовлена високою вартістю прав на видавництво книги, пояснює Рябченко. Скільки коштували права, КСД не розкриває.
  • Дохід від проданої частини накладу становить менше 6,8 млн грн, каже Рябченко. «Частину замовлень частково чи повністю зробили за рахунок кешбеку», – пояснює вона. Точний виторг видавництво ще не підрахувало.  

Контекст

«Четверте крило» – перша книга із пʼяти у літературній серії The Empyrean. Після виходу 2 травня 2023 року фентезійний роман став вірусним у TikTok – з травня по листопад відео за хештегом з іменем авторки та серії книг переглянули понад мільярд разів, пише The New York Times. За даними видання, впродовж цього ж періоду у світі продали понад 2 млн примірників «Четвертого крила», а сам роман переклали приблизно 30 мовами. «Четверте крило» перебувало у списку бестселерів художньої літератури в The New York Times понад шість місяців, три з них – займало перше місце.

Сюжет книги розповідає про двадцятирічну Вайолет, яка планувала провести життя серед книжок. Через наказ матері, уславленої захисниці королівства, дівчина приєднується до сотень кандидатів, які прагнуть стати гордістю Наварри – вершниками на драконах, йдеться у описі книги на сайті КСД. Вайолет занадто слабка, щоб вижити у військовому коледжі. Та крім боротьби з конкурентами, їй слід стерегтись того, хто хоче звести рахунки її матір’ю. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні