Борис Шестопалов і Антон Мартинов /з особистого архіву Бориса Шестопалова
Категорія
Життя
Дата

Підприємець Борис Шестопалов запускає серію бізнес-книжок із видавництвом «Лабораторія». Навіщо це фуд-підприємцю?

Антон Мартинов і Борис Шестопалов планували співпрацю з 2021 року. Повномасштабна війна відтермінувала задум. На фото: Борис Шестопалов і Антон Мартинов Фото з особистого архіву Бориса Шестопалова

У жовтні засновник видавництва «Лабораторія» Антон Мартинов і співзасновник HD-group та GFS Group Борис Шестопалов оголосили плани спільно видати серію книг. Першою стане підручник з мотивації «Драйв» Деніела Пінка. На які книги очікувати та чому вони будуть корисними підприємцям

У проєкті Forbes «Перший мільйон» Борис Шестопалов називає себе «серійним підприємцем». Станом на 2021 рік сукупний обсяг продажів усіх його бізнесів – компанії HD-group (раніше – «Хлібодар») та GFS Group (Global Food Solution) – близько 3 млрд грн. Навіщо мільйонеру книжковий проєкт? Він покликаний розвивати «екосистемну свідомість» та стратегічне мислення, каже Шестопалов. 

Для «Лабораторії» видання книг разом із бізнесами – не нова практика. Такі проєкти уже реалізовували разом зі спільнотою CEO Club, ДТЕК та низкою інших компаній. Книга «Нові стоїки» Массімо Пільюччі та Грегорі Лопеса, яку видали за підтримки CEO Club, у 2022 році потрапила в десятку бестселерів «Лабораторії».

Мартинов і Шестопалов планували співпрацю з 2021 року. Повномасштабна війна відтермінувала задум, та підприємці повернулись до спільної ідеї – «видання серії змінотворчих книжок українською мовою». 

«Драйв», Деніел Пінк /laboratoria.pro

Першою в серії книг стане підручник з мотивації «Драйв» Деніела Пінка Фото laboratoria.pro

laboratoria.pro

видавництво готує до виходу книгу доктора медичних наук Крейґа Боурона «Чоловіче здоровʼя: прості правила» Фото laboratoria.pro

Попередній слайд
Наступний слайд

Деталі співпраці. Які книги вийдуть у серію, як їх обирають і скільки коштує проєкт

У червні в Україні було зареєстровано 31 477 ФОПів – це рекордна кількість за останні три роки. «Частина цих людей незабаром впливатиме на економіку країни, – каже Мартинов. – Серія наших книг націлена на те, щоб бізнесмени створювали якомога більше доданої вартості».  

Найгірше, що може зробити власник бізнесу або топменеджер – сказати «я все знаю», переконана керівниця B2C «Київстар» та засновниця книжкового клубу Kyiv Bookworms Club Тетяна Лукинюк. Здатність продовжувати розвиватись, розширяти світогляд та знання Лукинюк називає важливою компетенцією, щоб зробити успіх довгостроковим.

«Книги для цього підходять ідеально, – каже топменеджерка. – Вони потребують часу на усвідомлення, викликають рефлексію і, відповідно, нові ідеї та рішення для подальшого розвитку».

Хто такий Борис Шестопалов /надано пресслужбою, а також оброблено і доповнено за допомогою ШІ (штучного інтелекту) Photoshop Beta.

Хто такий Борис Шестопалов

Співзасновник компанії HD-group (раніше – «Хлібодар»), яка займається виробництвом борошна, хлібобулочних і кондитерських виробів, сиропів. Підприємства компанії розташовані у Запорізькій, Дніпропетровській, Київській і Чернівецькій областях. 

У 2015 році заснував GFS Group (Global Food Solution), яка випускає ягідні концентрати, напої, снеки та сендвічі. Компанія співпрацює з мережею автозаправних комплексів WOG. «Станом на 2021 рік сукупний обсяг продажів усіх моїх бізнесів – близько 3 млрд грн», казав підприємець у проєкті «Перший мільйон з Борисом Давиденком».

Борис Шестопалов є членом ради директорів Спілки українських підприємців і спілки «Борошномели України», членом Family Business Network та CEO Club.

Бюджет проєкту Мартинов та Шестопалов не розкривають. Зі слів засновника «Лабораторії», середня вартість підготовки і видання перекладної книжки коливається в межах $8000 – 12 000. У серії буде приблизно десять книг, додає Шестопалов.

У проєкт увійдуть книги з бізнесу, психології і філософії. «План на 2024 рік у процесі фіналізації, – додає Мартинов. – Детальніше можна буде говорити після підписання контрактів з іноземними авторами». Книги партнери обирають разом, а передмову із мотивацією до кожної пише Шестопалов.

Першою вийде книга «Драйв» американського письменника та продюсера Деніела Пінка, що досліджує природу мотивації. «Бізнес Бориса повʼязаний з технологіями і їжею, тому при виборі літератури ми дивимось і в бік книг про здоровʼя», – каже Мартинов. Наприклад, видавництво готує до виходу книгу доктора медичних наук Крейґа Боурона «Чоловіче здоровʼя: прості правила» (Man Alive! You Can Do This: A Simple Guide to Men’s Health).

Серія книг – меценатська діяльність Шестопалова. Але він не виключає, що долучиться і до комерційних проєктів «Лабораторії». «Коли «Драйв» надійде у продаж, ми розглянемо проєкти, в яких я можу бути фінансовим партнером з видавництва та просування книг», – каже Шестопалов.  

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні