Категорія
Новини
Дата

37 крилатих ракет та 29 Shahed знищили українські захисники цієї ночі

Українські захисники знищили 37 крилатих ракет та 29 дронів-камікадзе Shahed уночі 29 травня, повідомила пресслужба Повітряних сил ЗСУ. За даними КМВА, зокрема над Києвом Сили оборони знищили понад 40 повітряних цілей.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уночі 29 травня російські війська атакували військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури України.
  • Повітряні сили знищили 67 повітряних цілей: 37 крилатих ракет Х-101/Х-555, 29 ударних БпЛА Shahed-136/131, один розвідувальний БпЛА оперативно-тактичного рівня.
  • Загалом ворог випустив до 40 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з дев’яти літаків стратегічної авіації Ту-95МС з району Каспійського моря. А з північного та південного напрямків росіяни атакували іранськими Shahed. Загалом було запущено близько 35 ударних дронів.
37 крилатих ракет та 29 Shahed знищили українські захисники цієї ночі /Фото 1
  • «Завдяки професійності наших захисників унаслідок повітряної атаки варварів у Києві не сталося уражень та руйнувань інфраструктурних та інших обʼєктів, багатоквартирних житлових будинків. Немає постраждалих та загиблих», – повідомив мер Києва Віталій Кличко.
  • «Загалом силами і засобам нашої ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей. Ударів по Києву не допущено!» – написав у Telegram голова КМВА Сергій Попко.
  • Також під час нічної атаки ворог спрямував дрони-камікадзе по півдню України. За даними ОК «Південь», три з них знищено в небі над Миколаївщиною, ще один – над Одещиною. Внаслідок влучання у портову інфраструктуру Одеси спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували. Інформації про масштаб руйнувань немає.

Контекст

У перші місяці повномасштабної війни українська ППО збивала 20–30% російських ракет, бо оперувала виключно старими радянськими системами. Їх не вистачало, аби закривати небо над лінією фронту та великими містами в глибині України. Зараз показник сягнув 90%. Що на це вплинуло, як Захід допомагав Україні зміцнити протиповітряну оборону, чому Росія відкрила полювання на ЗРК Patriot та для чого комплекси ППО встановлюють у Києві, читайте у розборі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні