Категорія
Новини
Дата

Абрамович перегнав дві яхти до Туреччини аби врятувати від санкцій

 Російський олігарх Роман Абрамович врятував свої яхти від санкцій Євросоюзу. 162,5-метрову Eclipse та 139-метрову Solaris перегнали до Туреччини, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • Судно Eclipse, повʼязане з російським мільярдером Абрамовичем, 22 березня пришвартувалося на турецькому курорті Мармарис.
  • 21 березня у порту Бодрума знайшли другу яхту підсанкційного олігарха – 139-метрову Solaris.
  • Одна з найбільших яхт у світі Eclipse завдовжки 162,5 метри прибула до Мармариса після круїзу на південний схід від грецьких островів Крит і Родос, йдеться в даних Marine Traffic. Яхта плаває під прапором Бермудських островів.
  • Solaris залишилася пришвартована в Бодрумі, приблизно за 80 км від нього, обігнувши води країн Євросоюзу. Жодних ознак того, що Абрамович був на борту будь-якого з суден, немає.

Контекст

Олігарх Абрамович потрапив під санкції Великої Британії. Його звинуватили в причетності до дестабілізації України, підриву та загрози територіальній цілісності країни. Після цього акції групи Evraz, головним акціонером якої є Абрамович, упали на торгах у Лондоні.

Під час заходу Solaris у порт турецького міста Бодрум 21 березня, їй намагалася завадити пришвартуватися юнацька команда українських яхтсменів з Одеси, які приїхали на змагання. Раніше Абрамович врятував 139-метрову Solaris від санкцій, перегнавши яхту з Іспанії до Чорногорії.

162,5-метрова яхта Eclipse – одна з найбільших яхт у світі. Судно має дві вертолітні майданчики, дев’ять палуб, плавальний басейн і вбудовані протиракетні засоби захисту.

Іспанський Forbes склав список з 32 яхт, які належать російським мільярдерам. Частина із них уже потрапила під санкції. Разом яхти коштують щонайменше $3,7 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні