Категорія
Новини
Дата

Adani Group втратила вже $118 млрд капіталізації. Падіння акцій продовжується третій тиждень

Обвал акцій конгломерату Adani Group індійського мільярдера Гаутама Адані продовжується третій тиждень поспіль, пише Bloomberg. Загалом група втратила вже $118 млрд капіталізації.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Усі 10 акцій Adani Group впали на початку торгів у Мумбаї в понеділок. Зокрема, флагман групи Adani Enterprises Ltd. обвалився на 9,7%. 
  • Загалом з 24 січня, після того, як американська Hindenburg Research звинуватила групу у шахрайстві, Adani втратила $118 млрд, або більше половини ринкової вартості її компаній. 
  • Водночас зростають побоювання щодо доступу конгломерату до фінансування. Adani Enterprises відклала продаж ключових облігацій менше ніж через тиждень після того, як вона раптово відмовилася від рекордного внутрішнього розміщення акцій. 
  • S&P Global Ratings у п’ятницю знизило свій прогноз щодо Adani Ports & Special Economic Zone Ltd. і Adani Electricity Mumbai Ltd. до негативного.

Контекст

Папери Adani Group дешевшають через масовий розпродаж. Інвестори почали позбавлятися акцій конгломерату після виходу 24 січня звіту дослідницької компанії Hindenburg Research, що спеціалізується на коротких продажах. У ньому Hindenburg Research описала численні корпоративні зловживання у компаніях Adani. Індійський мільярдер Гаутам Адані, який мав статус найбагатшої людини в Азії, вибув з «десятки» Forbes

Adani Group категорично відкинула звинувачення та погрожувала судовим позовом. У спростуванні компанія назвала звинувачення не просто необґрунтованою атакою на якусь конкретну компанію, а «навмисною атакою на Індію та історію її зростання». Hindenburg Research звинуватив Adani Group у тому, що вона одягається в індійський прапор, «систематично грабуючи націю».

Падіння акцій Adani слідує за приголомшливим зростанням в останні роки, включаючи одні з найбільших прибутків в Азії у 2022 році. Пʼятирічне зростання Adani Enterprises перевершило навіть такі компанії, як Tesla, і вивело Адані з відносної невідомості до лав найбагатших людей світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні