Категорія
Новини
Дата

Airbus ризикує не виконати план з постачання літаків через логістичну кризу

1 хв читання

Французька аерокосмічна корпорація Airbus у першому кварталі 2023 року поставила 127 літаків, що на 11% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, пише Reuters. Компанія відстає від плану через підвищений тиск на глобальні ланцюги постачання.

Ключові факти

  • Корпорація за квартал поставила 11 широкофюзеляжних літаків, 10 вузькофюзеляжних А220 та 106 найбільш затребуваних літаків сімейства А320neo.
  • Поточний рік компанія почала зі зменшення поставок на третину, вже в лютому скоротивши відставання до 16% і покращивши ситуацію до 11% у березні.
  • Наразі компанія не підтверджує, але й не спростовує перспективи виконання річного плану в 720 літаків.
  • В Airbus не прокоментували інформацію, очікуючи публікації 11 квітня результатів головного конкурента – Boeing.

Контекст

Французький виробник літаків Airbus раніше повідомив про плани найму у 2023 році понад 13 000 працівників, з них 9000 – у Європі.

Крім того, Airbus планує розпочати програму розвідувальних і комунікаційних безпілотників Zephyr, які місяцями здатні перебувати в повітрі. У випадку успіху, компанія почне комерційну експлуатацію БПЛА до кінця наступного року.

Таким чином аерокосмічна корпорація намагається наростити виробництво літальних апаратів різного типу, відповідаючи на виклики в оборонній, космічній та гелікоптерній галузях, при цьому намагаючись мінімізувати поточні ризики для глобальних ланцюгів постачання.

Для цього компанія планує відкрити в Китаї нову складальну лінію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні