Категорія
Новини
Дата

Airbus ризикує не виконати план з постачання літаків через логістичну кризу

Французька аерокосмічна корпорація Airbus у першому кварталі 2023 року поставила 127 літаків, що на 11% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, пише Reuters. Компанія відстає від плану через підвищений тиск на глобальні ланцюги постачання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Корпорація за квартал поставила 11 широкофюзеляжних літаків, 10 вузькофюзеляжних А220 та 106 найбільш затребуваних літаків сімейства А320neo.
  • Поточний рік компанія почала зі зменшення поставок на третину, вже в лютому скоротивши відставання до 16% і покращивши ситуацію до 11% у березні.
  • Наразі компанія не підтверджує, але й не спростовує перспективи виконання річного плану в 720 літаків.
  • В Airbus не прокоментували інформацію, очікуючи публікації 11 квітня результатів головного конкурента – Boeing.

Контекст

Французький виробник літаків Airbus раніше повідомив про плани найму у 2023 році понад 13 000 працівників, з них 9000 – у Європі.

Крім того, Airbus планує розпочати програму розвідувальних і комунікаційних безпілотників Zephyr, які місяцями здатні перебувати в повітрі. У випадку успіху, компанія почне комерційну експлуатацію БПЛА до кінця наступного року.

Таким чином аерокосмічна корпорація намагається наростити виробництво літальних апаратів різного типу, відповідаючи на виклики в оборонній, космічній та гелікоптерній галузях, при цьому намагаючись мінімізувати поточні ризики для глобальних ланцюгів постачання.

Для цього компанія планує відкрити в Китаї нову складальну лінію.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні