Категорія
Новини
Дата

Активи під управлінням найбільшої у світі інвесткомпанії BlackRock досягли рекордних $10,6 трлн

1 хв читання

Найбільша у світі компанія з управління активам BlackRock досягла рекордного обсягу активів у розмірі $10,6 трлн завдяки жвавим ринкам, пише Financial Times. Роком раніше активи оцінювались у $9,43 трлн, у першому кварталі – у $10,5 трлн.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Чистий прибуток компанії у квітні-червні зріс на 9% до $1,5 млрд порівняно з $1,37 млрд за аналогічний період попереднього року. Прибуток у розрахунку на акцію підвищився до $9,99 з $9,06.
  • Прибуток без урахування разових факторів склав $10,36 на акцію.
  • Квартальний виторг BlackRock зріс на 8%, до $4,81 млрд з $4,46 млрд роком раніше.
  • Чистий приплив коштів інвесторів у фонди BlackRock у квітні-червні збільшився до $81,57 млрд порівняно з $80,16 млрд роком раніше. 
  • Генеральний директор BlackRock Ларрі Фінк вказав на рекордний приплив коштів у продукти ETF BlackRock, а також на високий рівень інтересу клієнтів до продуктів, які інвестують в енергетику та центри обробки даних.
  • «Це момент, коли люди переорієнтуються з готівки і значною мірою переходитимуть на фіксований дохід… ETF, а також на альтернативні продукти, орієнтовані на дохід», такі як приватні кредитні та інфраструктурні боргові фонди, сказав він.
  • За словами Фінка, BlackRock «дуже добре підготовлена ​​до цього» завдяки своєму величезному бізнесу iShares ETF і майбутньому придбанню Global Infrastructure Partners, угоду планується закрити до кінця вересня.

Контекст

У травні спотовий біткоїн-ETF компанії BlackRock став найбільшим у світі. Запуск біткоїн-ETF став переломним моментом для криптовалюти, зробивши біткоїн більш доступним для інвесторів і спровокувавши зростання токена.

Минулого місяця компанія погодилася купити постачальника даних Preqin за суму близько $3,2 млрд, що наголошує на її прагненні стати великим гравцем на приватних ринках.

Придбання слідувало за угодою BlackRock вартістю $12,5 млрд щодо купівлі Global Infrastructure Partners, яка є ставкою на альтернативні активи, які дозволять фірмі стати центром інвестицій в інфраструктурні проєкти по всьому світу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд