Категорія
Новини
Дата

Cпотовий біткоїн-ETF компанії BlackRock став найбільшим у світі – Bloomberg

1 хв читання

Біржовий фонд BlackRock – iShares Bitcoin Trust має у своєму управлінні загальні активи на майже $20 млрд із моменту лістингу в США на початку року і тепер є найбільшим у світі спотовим біткоїн-ETF, пише Bloomberg. Він обігнав Grayscale Bitcoin Trust.

Запуск біткоїн-ETF став переломним моментом для криптовалюти, зробивши біткоїн більш доступним для інвесторів і спровокувавши зростання токена до рекордних $73 798 у березні.

Ключові факти

  • Станом на вівторок, 28 травня, біржовий фонд володів токеном на суму $19,68 млрд, забравши першість у Grayscale Bitcoin Trust з $19,65 млрд, як свідчать дані, зібрані Bloomberg. Третім за величиною спотовим біткоїн-ETF залишається Fidelity Investments із $11,1 млрд.
  • Біткоїн-ETF від BlackRock і Fidelity були серед девʼяти, що дебютували 11 січня. 
  • Біткойн-траст iShares залучив найбільше з моменту запуску – $16,5 млрд, тоді як за той же період інвестори забрали $17,7 млрд із фонду Grayscale. Вищі комісії останнього та виходи арбітражерів були названі можливими причинами відтоку капіталу.
  • Згідно з березневим звітом регулюючих органів, Grayscale має намір запустити клон свого основного фонду, і очікується, що комісії будуть нижчими, сказало тоді джерело.

Контекст

Комісія з цінних паперів та бірж США неохоче дала добро на створення перших у США спотових біткоїн-ETF у січні після скасування судом у 2023 році справи, порушеної Grayscale.

У 2013 році фірма створила Grayscale Bitcoin Trust, і він був відомий як найбільший такий фонд. 

23 травня Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) несподівано схилилася до дозволу створення ETF для Ether, токена, який посідає друге місце після біткоїна за ринковою вартістю. 

Біткоїн виріс у чотири рази з початку минулого року, чому сприяли ETF. Токен впав менш ніж на 1%, до $67 757, станом на ранок середи, 29 травня, в Нью-Йорку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні