Категорія
Новини
Дата

BlackRock купує інфраструктурну Global Infrastructure Partners за $12,5 млрд. Ця угода стане найбільшою для компанії за 15 років

Найбільша інвестиційна компанія у світі BlackRock Inc. погодилася придбати за $12,5 млрд інфраструктурну Global Infrastructure Partners (GIP), пишуть Bloomberg і WSJ. Ця угода стане найбільшою для BlackRock з 2009 року, коли вона придбала Barclays Global Investors за $13,5 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • GIP, що базується в Нью-Йорку, володіє й керує компаніями зі сфери енергетики, транспорту, водопостачання й утилізації відходів, у тому числі часткою в лондонському аеропорту Гатвік. 
  • В межах угоди BlackRock заплатить $3 млрд готівкою та 12 млн акцій на суму $9,5 млрд на момент закриття у четвер.
  • Адебайо Огунлесі, колишній керівник Credit Suisse, який є головою правління та головним виконавчим директором GIP, приєднається до правління та глобального виконавчого комітету BlackRock.
  • Придбання GIP, яка управляє портфелем на $100 млрд, є найбільшою угодою для BlackRock за майже 15 років і важливим кроком генерального директора Ларрі Фінка в намаганні перетворити інвесткомпанію на ключового гравця швидко зростаючого ринку приватних і альтернативних активів.
  • «Безпрецедентна потреба в новій інфраструктурі – цифровій інфраструктурі, оновлених логістичних центрах, декарбонізації та енергетичній безпеці – у поєднанні з рекордно високим дефіцитом державного бюджету означає, що приватний капітал буде потрібен як ніколи раніше», – зазначив Фінк і президент BlackRock Роб Капіто у листі до працівників. «Це буде одна з найбільш швидкозростаючих сфер нашої галузі протягом наступних 10 років», – йдеться у повідомленні.

Контекст

70-річний Огунлесі заснував GIP у 2006 році за підтримки General Electric Co. і Credit Suisse, а її портфельні компанії мають сукупний річний дохід понад $80 млрд. Зараз Огунлесі є гендиректором Goldman Sachs Group Inc.

Поглинання GIP дозволить BlackRock створити інфраструктурний підрозділ, який буде конкурувати з найбільшими гравцями галузі, включаючи Macquarie Asset Management і Brookfield Asset Management. 

В останні роки BlackRock брав участь у багатомільярдних інвестиціях у трубопроводи на Близькому Сході, проєкт уловлювання вуглецю в Техасі та підрозділ AT&T Inc.

Інфраструктура стає дедалі більшою частиною альтернативного ринку, оскільки інвестори бачать можливість отримати прибуток. За прогнозами McKinsey, дефіцит інвестицій в глобальну інфраструктуру сягне $15 трлн до кінця десятиліття. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні