Категорія
Новини
Дата

Акції Alibaba обвалилися на загрозі делістингу в США. Компанія обіцяє поборотися за торгівлю на NYSE

Акції китайського гіганта електронної торгівлі Alibaba Group Holding Ltd падають на тлі можливого делістингу в США. Водночас компанія заявила, що працюватиме над тим, щоб зберегти свій лістинг на Нью-Йоркській фондовій біржі нарівні з лістингом у Гонконгу, пише Reuters з посиланням на заяву компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Акції Alibaba в понеділок закрились у Гонконзі падінням майже на 4%, після обвалу на понад 11% в Нью-Йорку в п’ятницю. 
  • Минулої пʼятниці Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США включила Alibaba до списку компаній, щодо яких може бути запущена процедура делістингу з американських фондових бірж за недотримання правил аудиту, якщо робота аудиторів не буде перевірена до весни 2024 року.
  • Після цього рішення у компанії заявили, що працюватимуть над збереженням лістингу на Нью-Йоркській фондовій біржі на рівні зі своїм лістингом на Гонконгській.

Контекст 

Alibaba минулого тижня оголосила про плани подати заявку на первинний лістинг на Гонконгській фондовій біржі. Перехід із вторинного розміщення на первинний лістинг, як очікується, відбудеться до кінця 2022 року. Водночас компанія хоче зберегти первинний лістинг на NYSE, де її акції торгуються з 2014 року. Alibaba провела вторинне розміщення у Гонконгу у листопаді 2019 року.

У грудні 2020 року влада США ухвалила закон, згідно з яким іноземним компаніям може бути заборонено торгуватися на американських біржах, якщо вони не будуть виконувати вимоги щодо зовнішнього аудиту нарівні з американськими компаніями.

Водночас Пекін забороняє іноземну перевірку документів місцевих бухгалтерських фірм.

Alibaba стала останньою із понад 270 фірм, котрі були додані SEC в перелік китайських фірм, які можуть бути виключені з лістингу за недотримання вимог аудиту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні