Категорія
Новини
Дата

Акції Berkshire Hathaway Воррена Баффета впали на 99% через технічний збій на Нью-Йоркській біржі

1 хв читання

Нью-Йоркська біржа (NYSE) виправила технічну помилку, яка призвела до падіння акцій низки компаній на 99% і викликала зупинку торгів, пише Bloomberg. Проблема могла бути повʼязана з новою версією програмного забезпечення.

NYSE вже заявила, що скасує угоди з Berkshire Hathaway Воррена Баффета з дисконтом 99%.

Ключові факти

  • Близько дюжини угод з акціями Berkshire класу A завершилися на рівні $185,10 близько 9:50 ранку в Нью-Йорку, обвалившись на 99,97%. NYSE заявила, що будь-яку угоду між 9:50 та 9:51 на рівні $603 718,30 або нижче буде скасовано. 
  • У компанії NuScale Power Corp. стався аналогічний збій: угоди були приблизно на 99% нижчими за попередню ціну. Також із проблемою зіткнулася компанія Barrick Gold.
  • Проблему було усунуто приблизно через 45 хвилин, коли Consolidated Tape Association, чиї системи експлуатуються дочірньою компанією NYSE, повернулася до резервного центру обробки даних, на якому встановлено іншу версію програмного забезпечення.

Контекст

Раптовий збій не торкнувся акцій, котированих на Nasdaq, і мав мінімальний вплив на ширший ринок.

Торгівля акціями в США здійснюється на більш ніж дюжині бірж, при цьому всі заявки на купівлю та продаж консолідуються в каналах даних, які поширюються по всьому світу. NYSE, яка належить та керована InterContinental Exchange Inc., управляє кількома біржами, включаючи NYSE Arca та NYSE American.

Фірма обʼєднує дані про замовлення з різних бірж Consolidated Tape Association. Разом вони становлять стрічки A і B. Nasdaq Inc., власник бірж Nasdaq, управляє окремим консолідованим потоком, відомим як стрічка C. Обсяги на американських біржах розраховуються шляхом додавання цих трьох стрічок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні