Категорія
Новини
Дата

«Ловити рибу в каламутній воді». Для чого компанія Воррена Баффета накопичила рекордні $157 млрд

Компанія американського бізнесмена Воррена Баффета Berkshire Hathaway накопичила рекордні $157 млрд. У разі настання рецесії в економіці США мільярдер зможе отримати вигоду, сказав у коментарі Business Insider Стів Ганке, професор прикладної економіки в Університеті Джона Гопкінса.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • До суми в $157 млрд входить як готівка, так і казначейські облігації. Кількість усіх ліквідних активів мільярдера станом на кінець вересня була майже на $50 млрд більшою, ніж рік тому. 
  • Грошовий запас Berkshire Hathaway зріс частково за рахунок продажу минулого кварталу акцій на $5 млрд у чистому вираженні. Загалом за останні чотири квартали Баффет продав акцій на $44 млрд.

Контекст

Баффет відомий тим, що заробляє під час криз. «Ловити рибу в каламутній воді» – це класична стратегія Баффета, вважає Ганке. Через те що ФРС різко скоротила на ринку ліквідну грошову масу, чого не було з 1933 року, Баффет здатний передбачити настання неспокійної економічної ситуації, якою скористається, вважає економіст.

За його словами, Баффет заробляє, кредитуючи та рятуючи проблемні фінансові установи, і тепер він чекає майбутніх економічних потрясінь та стресів.

Berkshire витратила $21 млрд, здійснивши пʼять транзакцій всього за 18 місяців під час минулої фінансової кризи, коли Баффет уклав вигідні угоди з Goldman Sachs, General Electric, Mars, Dow Chemical та Swiss Re.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні