Категорія
Новини
Дата

Акції британської Arm зросли на понад 30% на тлі попиту на ШІ-чипи

Акції британського розробника процесорів Arm (належить японській SoftBank Group) зросли більш ніж на 30% у середу, 7 лютого, після того, як компанія зафіксувала вищі доходи від роялті та ліцензій на тлі попиту на ШІ, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зростання акцій Arm збільшило її ринкову капіталізацію приблизно на $26 млрд. Зараз акції Arm торгуються за ціною $102,11, що подвоїлося порівняно з ціною $51, встановленою в ході первинного публічного розміщення акцій у вересні.
  • Виконавчий директор Arm Рене Хаас заявив, що компанія отримала вигоду з «величезних можливостей», що зʼявилися завдяки попиту на нові додатки штучного інтелекту, що розгортаються великими технологічними компаніями.
  • «Суттєві доходи Arm і, що ще важливіше, їх надійні прогнози є хорошим знаком як для компанії, так і технологічної галузі в цілому», – сказав Боб ОʼДоннелл, президент та головний аналітик TECHnalysis Research.
  • У середу керівники Arm заявили, що стратегія розширення починає приносити плоди: клієнти переходять на центральні процесори на базі Arm на додаток до процесорів Nvidia у центрах обробки даних, які можуть підтримувати чат-ботів та інші функції штучного інтелекту.
  • За даними LSEG, середні значення прогнозів продажів Arm у четвертому кварталі та скоригованого прибутку становлять $875 млн і $0,30 на акцію, що перевищує оцінку в $780,3 млн та $0,21 на акцію. За весь фінансовий рік Arm очікує виручку в розмірі $3,18 млрд і скоригований прибуток у $1,22 на акцію, що теж перевищує оцінки аналітиків.
  • За даними Financial Times, оптимістичні результати Arm контрастують з результатами кількох інших компаній-виробників мікросхем, які вже звітували цього року: Intel, AMD і Texas Instruments. Водночас Qualcomm минулого тижня також перевершила очікування щодо доходів, що пояснюється попитом на чипи, орієнтовані на штучний інтелект.

Контекст

Arm заробляє гроші двома способами: за допомогою ліцензійних угод на свою інтелектуальну власність та роялті, які стягуються за кожен проданий чип, що використовує її технологію.

Компанія унікальна тим, що постачає бібліотеку креслень конкурентам-виробникам мікросхем. Її мажоритарний власник SoftBank Group у 2016 році зробив ставку на те, що Arm зможе використати своє домінуюче становище у сфері смартфонів.

Роялті від новітньої архітектури чипів Armv9 від Arm, вбудованої в пристрої, що підтримують програми штучного інтелекту, тепер становлять 15% від загальних доходів компанії від роялті порівняно з 10% минулого кварталу. За словами Хааса, він приносить удвічі більшу ставку роялті порівняно з попередніми розробками Armv8.

Чипи процесорів у центрах обробки даних, які навчають великі мовні моделі, включаючи Grace Hopper від Nvidia, Cobalt від Microsoft та Graviton від Amazon, усі засновані на архітектурі Armv9. За словами Хааса, дизайн Armv9 є «в усіх смартфонах преміум-класу», випущених такими компаніями, як Apple, Samsung та Google.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні