Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Arm зросла на 25% після розміщення акцій на Nasdaq, досягнувши $65 млрд

Акції британського розробника чипів Arm напередодні підскочили майже на 25% в порівнянні з ціною первинного розміщення на Nasdaq. Це може відродити надії інвесторів на перелом у ринку IPO, що переживає застій, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Акції Arm Holdings, що належить японській фінансовій групі SoftBank, розміщені за ціною $51 за штуку, відкрили торги на рівні $56,1 і під час сесії зросли на 24,68%. 
  • На закритті торгів акції зупинилися на позначці $63,59, збільшивши ринкову капіталізацію компанії до $65 млрд.
  • Аналітики вважають, що результати лістингу Аrm свідчать про те, що попит інвесторів на первинні публічні розміщення акцій, який останні два роки сильно постраждав через геополітичну напруженість і підвищення відсоткових ставок, може відновитися.
  • Головний фінансовий директор Arm Джейсон Чайлд сказав в інтерв’ю CNBC, що компанія зосереджується на зростанні роялті та надає своїм клієнтам продукти, які коштують і роблять більше. 
  • Він також повідомив, що компанія продала акції на суму $735 млн групі стратегічних інвесторів, до складу якої входять Apple, Google, Nvidia, Samsung, AMD, Intel, Cadence, Synopsis, Samsung і Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Це свідчить про вплив Arm серед компаній-виробників чипів, які покладаються на технологію Arm для розробки та створення власних чипів, зазначив Чайлд.
  • Гендиректор SoftBank Масайоші Сон наголосив, що технологія Arm використовується в мікросхемах штучного інтелекту. Саме на цьому компанія збирається зосередитися з огляду на недавній бум ШІ та машинного навчання. Він також сказав, що хоче якомога довше зберегти частку Arm.

Контекст

SoftBank Group купила Arm у 2016 році за $32 млрд. Японська компанія оголосила про намір вивести Arm на IPO після провалу угоди щодо купівлі британського розробника чипів американської Nvidia.

За 12 місяців, до 31 березня, Arm отримала чистий прибуток у $524 млн за виручки $2,7 млрд. Чистий прибуток знизився на 5%, виручка – на 1%. Приблизно чверть виручки компанія отримує у Китаї.

Минулого тижня стало відомо, що Arm планує запропонувати свої американські депозитарні акції (ADS) у межах IPO на біржі Nasdaq за ціною $47–51 за штуку, що збільшує його оцінку до $54,5 млрд. Хоча раніше Arm планував зібрати від $8 млрд до $10 млрд.

Напередодні Arm отримав оцінку в $54,5 млрд. Таким чином, SoftBank Group Corp залучила $4,87 млрд під час найбільшого цьогорічного IPO.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні