Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Arm зросла на 25% після розміщення акцій на Nasdaq, досягнувши $65 млрд

1 хв читання

Акції британського розробника чипів Arm напередодні підскочили майже на 25% в порівнянні з ціною первинного розміщення на Nasdaq. Це може відродити надії інвесторів на перелом у ринку IPO, що переживає застій, пише Reuters.

Ключові факти

  • Акції Arm Holdings, що належить японській фінансовій групі SoftBank, розміщені за ціною $51 за штуку, відкрили торги на рівні $56,1 і під час сесії зросли на 24,68%. 
  • На закритті торгів акції зупинилися на позначці $63,59, збільшивши ринкову капіталізацію компанії до $65 млрд.
  • Аналітики вважають, що результати лістингу Аrm свідчать про те, що попит інвесторів на первинні публічні розміщення акцій, який останні два роки сильно постраждав через геополітичну напруженість і підвищення відсоткових ставок, може відновитися.
  • Головний фінансовий директор Arm Джейсон Чайлд сказав в інтерв’ю CNBC, що компанія зосереджується на зростанні роялті та надає своїм клієнтам продукти, які коштують і роблять більше. 
  • Він також повідомив, що компанія продала акції на суму $735 млн групі стратегічних інвесторів, до складу якої входять Apple, Google, Nvidia, Samsung, AMD, Intel, Cadence, Synopsis, Samsung і Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Це свідчить про вплив Arm серед компаній-виробників чипів, які покладаються на технологію Arm для розробки та створення власних чипів, зазначив Чайлд.
  • Гендиректор SoftBank Масайоші Сон наголосив, що технологія Arm використовується в мікросхемах штучного інтелекту. Саме на цьому компанія збирається зосередитися з огляду на недавній бум ШІ та машинного навчання. Він також сказав, що хоче якомога довше зберегти частку Arm.

Контекст

SoftBank Group купила Arm у 2016 році за $32 млрд. Японська компанія оголосила про намір вивести Arm на IPO після провалу угоди щодо купівлі британського розробника чипів американської Nvidia.

За 12 місяців, до 31 березня, Arm отримала чистий прибуток у $524 млн за виручки $2,7 млрд. Чистий прибуток знизився на 5%, виручка – на 1%. Приблизно чверть виручки компанія отримує у Китаї.

Минулого тижня стало відомо, що Arm планує запропонувати свої американські депозитарні акції (ADS) у межах IPO на біржі Nasdaq за ціною $47–51 за штуку, що збільшує його оцінку до $54,5 млрд. Хоча раніше Arm планував зібрати від $8 млрд до $10 млрд.

Напередодні Arm отримав оцінку в $54,5 млрд. Таким чином, SoftBank Group Corp залучила $4,87 млрд під час найбільшого цьогорічного IPO.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні