Категорія
Новини
Дата

Британський виробник чипів Arm виходить на найбільше цього року IPO з оцінкою $54,5 млрд

Британський розробник процесорів Arm отримав оцінку в $54,5 млрд під час первинного публічного розміщення акцій (IPO) у США в середу, 13 вересня, пише Reuters. Таким чином, SoftBank Group Corp залучила $4,87 млрд під час найбільшого цьогорічного IPO.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Arm оцінила своє IPO у $51 за акцію, що є верхньою межею зазначеного діапазону, отримавши $4,87 млрд для SoftBank на основі 95,5 млн проданих акцій, повідомила компанія. 
  • Акції Arm почнуть торгуватися у Нью-Йорку у четвер, 14 вересня.
  • Arm вже залучила багатьох великих клієнтів як ключових інвесторів для свого IPO, включаючи Apple, Nvidia, Alphabet, Advanced Micro Devices, Intel і Samsung.
  • Минулого тижня Arm розпочала маркетингову кампанію з IPO, прагнучи переконати інвесторів, що на неї чекає зростання за межами ринку мобільних телефонів, на якому компанія домінує з часткою 99%.
  • Arm повідомила потенційним інвесторам у Нью-Йорку, що ринок хмарних обчислень, на якому компанія має лише 10%-ну частку і, отже, має більше можливостей для розширення, як очікується, зростатиме на 17% на рік до 2025 року, частково завдяки досягненням у галузі штучного інтелекту. Автомобільний ринок, на якому йому належить 41%, за прогнозами, зросте на 16% порівняно з очікуваним зростанням ринку мобільного звʼязку лише на 6%.

Контекст

SoftBank Group купила Arm у 2016 році за $32 млрд. Японська компанія оголосила про намір вивести Arm на IPO після провалу угоди щодо купівлі британського розробника чипів американської Nvidia.

За 12 місяців, до 31 березня, Arm отримала чистий прибуток у $524 млн за виручки $2,7 млрд. Чистий прибуток знизився на 5%, виручка – на 1%. Приблизно чверть виручки компанія отримує у Китаї.

Минулого тижня стало відомо, що Arm планує запропонувати свої американські депозитарні акції (ADS) у межах IPO на біржі Nasdaq за ціною $47–51 за штуку, що збільшує його оцінку до $54,5 млрд. Хоча раніше Arm планував зібрати від $8 млрд до $10 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні