Категорія
Новини
Дата

Британський виробник чипів Arm виходить на найбільше цього року IPO з оцінкою $54,5 млрд

1 хв читання

Британський розробник процесорів Arm отримав оцінку в $54,5 млрд під час первинного публічного розміщення акцій (IPO) у США в середу, 13 вересня, пише Reuters. Таким чином, SoftBank Group Corp залучила $4,87 млрд під час найбільшого цьогорічного IPO.

Ключові факти

  • Arm оцінила своє IPO у $51 за акцію, що є верхньою межею зазначеного діапазону, отримавши $4,87 млрд для SoftBank на основі 95,5 млн проданих акцій, повідомила компанія. 
  • Акції Arm почнуть торгуватися у Нью-Йорку у четвер, 14 вересня.
  • Arm вже залучила багатьох великих клієнтів як ключових інвесторів для свого IPO, включаючи Apple, Nvidia, Alphabet, Advanced Micro Devices, Intel і Samsung.
  • Минулого тижня Arm розпочала маркетингову кампанію з IPO, прагнучи переконати інвесторів, що на неї чекає зростання за межами ринку мобільних телефонів, на якому компанія домінує з часткою 99%.
  • Arm повідомила потенційним інвесторам у Нью-Йорку, що ринок хмарних обчислень, на якому компанія має лише 10%-ну частку і, отже, має більше можливостей для розширення, як очікується, зростатиме на 17% на рік до 2025 року, частково завдяки досягненням у галузі штучного інтелекту. Автомобільний ринок, на якому йому належить 41%, за прогнозами, зросте на 16% порівняно з очікуваним зростанням ринку мобільного звʼязку лише на 6%.

Контекст

SoftBank Group купила Arm у 2016 році за $32 млрд. Японська компанія оголосила про намір вивести Arm на IPO після провалу угоди щодо купівлі британського розробника чипів американської Nvidia.

За 12 місяців, до 31 березня, Arm отримала чистий прибуток у $524 млн за виручки $2,7 млрд. Чистий прибуток знизився на 5%, виручка – на 1%. Приблизно чверть виручки компанія отримує у Китаї.

Минулого тижня стало відомо, що Arm планує запропонувати свої американські депозитарні акції (ADS) у межах IPO на біржі Nasdaq за ціною $47–51 за штуку, що збільшує його оцінку до $54,5 млрд. Хоча раніше Arm планував зібрати від $8 млрд до $10 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні