Категорія
Новини
Дата

Тайванська TSMC інвестує до $100 млн в IPO британського розробника процесорів Arm

Найбільший у світі контрактний виробник мікросхем TSMC планує інвестувати до $100 млн у первинне публічне розміщення акцій (IPO) британського розробника процесорів Arm Holdings Plc, пише Reuters. Напередодні стало відомо, що Arm готовий підвищити оцінку перед IPO вище за $54,5 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія також погодилася придбати 10% акцій IMS Nanofabrication Global, LLC Intel Corp на суму до $432,8 млн.
  • За даними інформагентства, оскільки Arm, що належить японській SoftBank Group не дуже відома серед споживачів, вона концентрує свої маркетингові зусилля на IPO інституційних інвесторів, кажуть джерела, знайомі з угодою.
  • Це змушує більшість інвесторів Main Street купувати акції Arm за потенційно вищими цінами, як тільки вони почнуть торгуватися. Згідно аналізу Reuters, роздрібні інвестори тримають окремі акції в середньому менше року, але нещодавня історія передбачає, що вони можуть втратити гроші.

Контекст

Нинішній власник Arm, SoftBank, планує продати близько 10% своєї частки в компанії через лістинг на Nasdaq. Спочатку компанія сподівалася, що вартість угоди становитиме $70 млрд.

Незважаючи на звіт про стабільні продажі в останньому фінансовому році, компанія Arm, яка базується в Кембриджі, прогнозує прискорення зростання доходів, чому сприяє бум штучного інтелекту. Попит на її акції зберігся, незважаючи на побоювання деяких інвесторів з приводу падіння прибутку Arm в останньому кварталі та схильності компанії до численних ризиків у Китаї.

За 12 місяців, до 31 березня, Arm отримала чистий прибуток у $524 млн за виручки $2,7 млрд. Чистий прибуток знизився на 5%, виручка – на 1%. Приблизно чверть виручки компанія отримує у Китаї.

SoftBank Group купила Arm у 2016 році за $32 млрд. Японська компанія оголосила про намір вивести Arm на IPO після провалу угоди щодо купівлі британського розробника чипів американської Nvidia.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні