Категорія
Новини
Дата

Акції Meta впали на 19% після оприлюднення фінзвіту. Цукерберг планує збільшити витрати на ШІ

Акції компанії Meta впали на 19% після того, як вона розчарувала інвесторів прогнозами про більш високі витрати і менші, ніж очікувалося, доходи, що знизило її ринкову вартість і викликало побоювання, що зростаюча вартість ШІ випереджає його переваги, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Материнська компанія Facebook вкладає все більше ресурсів у штучний інтелект, який потребує значних інвестицій в обчислювальні потужності. Засновник компанії Марк Цукерберг попередив, що інвестиції «значно» збільшуватимуться і що для отримання прибутку потрібно багато часу – можливо, роки, але закликав побачити довгострокові вигоди, які може запропонувати ШІ.
  • Цукерберг каже, що досягнення групи за останній рік, особливо успіх із чат-ботом зі штучним інтелектом і розумними окулярами Ray-Ban, дали йому впевненість у необхідності подальших інвестицій.
  • «Ми стали більш оптимістичні й амбітні щодо ШІ, – сказав Цукерберг. – Ми знаходимося на етапі, коли ми показали, що можемо створювати провідні моделі та бути провідною компанією в галузі штучного інтелекту у світі».
  • Досягнення цієї мети коштуватиме дорого. Компанія підвищила оцінку витрат на рік і тепер вважає, що капітальні витрати становитимуть від $35 млрд до $40 млрд. Раніше компанія оцінювала, що витрати, повʼязані з такими речами, як сервери, обладнання штучного інтелекту та центри обробки даних, становитимуть від $30 млрд до $37 млрд.
  • Водночас компанія соціальних мереж також прогнозує обсяг продажів у другому кварталі на рівні від $36,5 млрд до $39 млрд, причому середній діапазон цього прогнозу менший за середню оцінку аналітиків.
  • Ці показники затьмарили успішний перший квартал із виручкою в $36,5 млрд, що більш ніж на 27% більше, ніж за той самий період рік тому. Прибуток зріс більш ніж удвічі і склав $12,4 млрд.

Контекст

В останні місяці Цукерберг зробив ШІ своїм пріоритетом, переорієнтувавши Meta на цю технологію після того, як OpenAI випустила свій чат-бот ChatGPT у 2022 році, що викликало шалену конкуренцію та розвиток серед великих технологічних компаній. Meta почала впроваджувати ШІ у всі аспекти бізнесу – від Instagram та Facebook до розумних окулярів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні