Meta нарощує зусилля в області ШІ. Компанія створює запас із 600 000 передових чипів та об’єднує команди /Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Meta нарощує зусилля в області ШІ. Компанія створює запас із 600 000 передових чипів та об’єднує команди

Ілюстрація Getty Images / Анна Наконечна

Meta обʼєднує свою дослідницьку групу в галузі штучного інтелекту з більш орієнтованою на бізнес командою з ШІ, створеною минулого року, подвоївши зусилля щодо впровадження цієї технології в продукти, повідомив генеральний директор Марк Цукерберг у Instagram.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Цукерберг повідомив, що компанія зараз навчає третю версію моделі Llama і будує відповідну інфраструктуру.
  • За словами гендиректора, компанія планує придбати близько 350 000 графічних процесорів H100 від розробника чипів Nvidia.
  • У поєднанні з аналогічними чипами від інших постачальників у Meta буде близько 600 000 графічних процесорів до кінця року, сказав він.
  • Ці чипи зроблять систему Meta, коли її буде завершено, однією з найбільших у технологічній галузі, пише Reuters. Для порівняння Amazon минулої осені заявила, що будує систему зі 100 000 своїх чипів Trainium2, тоді як Oracle ввів в експлуатацію систему з 32 000 графічними процесорами Nvidia H100.
  • Очільник Meta відмовився уточнити, які постачальники графічних процесорів компанія використовує, окрім лідера ринку Nvidia, хоча раніше публічно заявив, що також планує використовувати чипи AMD.

Контекст

Минулого року Meta щосили намагалася наростити свій обчислювальний арсенал для підтримки генеративного штучного інтелекту, після багатьох років проведення досліджень цієї технології, але мало уваги приділяючи включенню її до своїх основних продуктів.

У 2023-му компанія зібрала команду GenAI, щоб змінити ситуацію після успіху чат-бота OpenAI ChatGPT.

З того часу Meta запустила комерційну версію своєї великої мовної моделі Llama, рекламні інструменти, які можуть генерувати фонові зображення з текстових підказок, і чат-бота Meta AI, доступ до якого можна отримати безпосередньо через розумні окуляри Ray-Ban.

Нещодавно Мicrosoft обігнала Apple і стала компанією-лідером з ринкової капіталізації, цьому сприяла орієнтація техногіганта на генеративний штучний інтелект, адже цей сектор завойовує дедалі більшу популярність серед інвесторів. Інші технологічні компанії, орієнтовані на штучний інтелект, такі як Nvidia, Meta Platforms та Alphabet також зафіксували значний стрибок своєї ринкової капіталізації 2023 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні