Instagram розмиватиме оголені фото у приватних повідомленнях /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Instagram розмиватиме оголені фото у приватних повідомленнях

Getty Images

Instagram тестує функції, які розмивають оголені фото у приватних повідомлення, щоб захистити підлітків від шахраїв та зловживання зображеннями інтимного характеру, а також ускладнити потенційним злочинцям пошук та взаємодію з підлітками, йдеться у блозі Meta.

Ключові факти

  • Компанія звернула увагу на проблему із шахраями, які можуть використовувати особисті повідомлення, щоб поділитися або попросити інтимні зображення. 
  • Щоб вирішити її компанія скоро почне тестувати нову функцію захисту від наготи в особистих повідомленнях Instagram, яка розмиває зображення, виявлені як оголені, і спонукатиме людей двічі подумати, перш ніж відправляти зображення оголеної натури. Ця функція призначена не тільки для захисту людей від перегляду небажаної наготи в їхніх особистих повідомленнях, але й для захисту їх від шахраїв, які можуть надсилати зображення оголеної натури, щоб обманом змусити людей відправити свої власні зображення.
  • Захист від наготи буде включений за умовчанням для підлітків до 18 років у всьому світі, і також соцмережа показуватиме повідомлення-попередження дорослим, яке закликає їх включити цей захист.
  • Коли увімкнено захист від наготи, люди, які відправляють зображення, що містять наготу, побачать повідомлення, що нагадує їм про необхідність бути обережними при надсиланні конфіденційних фотографій і про те, що вони можуть скасувати відправлення цих фотографій, якщо передумають.
  • Меtа заявила, що функція захисту повідомлень Instagram використовуватиме машинне навчання на пристрої, щоб аналізувати, чи містить зображення, відправлене через сервіс, наготу.
Instagram розмиватиме оголені фото у приватних повідомленнях /Фото 1

Фото: Meta

Instagram розмиватиме оголені фото у приватних повідомленнях /Фото 2

Фото: Meta

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Британський фінтех-проєкт Revolut виявив, що 60% випадків шахрайства у Великій Британії припадає на Facebook, Instagram і WhatsApp, що затьмарює інші платформи та шахрайства, які здійснюються за допомогою телефону. Зокрема, близько 60,5% зареєстрованих випадків шахрайства у Великій Британії сталися з соцмереж компанії Meta, ще 11,5% припадає на інші соцмережі.

Цього року найпопулярніша у світі платформа знайомств Tinder вирішила розгорнути нові правила верифікації у США, Великій Британії, Бразилії та Мексиці. Додаток розширює перевірку посвідчень особи на тлі зростання кількості випадків шахрайства з використанням штучного інтелекту та злочинів на побаченнях. Тепер для верифікації потрібні будуть водійські права або паспорт і самостійно записане відео. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні