Категорія
Новини
Дата

Акції Nvidia впали на 7% на тлі публікацій фінзвітів техногігантів. Виробник чипів втратив $750 млрд капіталізації за шість тижнів

1 хв читання

Акції Nvidia впали на 7% у вівторок, 30 липня, на тлі сильного розпродажу акцій виробників мікросхем після публікацій фінансових звітів великих технологічних компаній цього тижня, пише FT.

Nvidia – найбільший виробник потужних процесорів, необхідних для побудови систем штучного інтелекту. Цього року акції, повʼязані з ШІ, стали рушійною силою зростання фондового ринку.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Акції Nvidia впали більш ніж на 20% з того часу, як минулого місяця компанія ненадовго стала найдорожчою у світі. За цей час ринкова капіталізація техногіганта скоротилася майже на $750 млрд.
  • За ними послідували й інші акції виробників мікросхем. Акції Arm, розробника напівпровідників для ШІ впали на 6% в Нью-Йорку. 
  • Водночас і Nvidia, і Arm все ще більш ніж удвічі дорожчі, ніж минулого року, завдяки хвилі капітальних витрат таких компаній, як Microsoft, Google, Amazon і Meta, на створення технічних основ штучного інтелекту, зазначило видання.
  • Акції виробників мікросхем AMD та Intel, які повідомили про прибутки цього тижня, також знизилися, впавши майже на 1% та 2,3% відповідно.
  • Технологічний індекс Nasdaq Composite знизився на 1,3%, базовий індекс S&P 500 – на 0,5% за день.

Контекст

Результати Alphabet та Microsoft зруйнували надії на те, що ШІ зробить більший внесок у фінансові результати техногігантів. Трейдери були стурбовані тим, що очікування прибутку компаній, які займаються ШІ, занадто високі, а капітальні витрати значно випереджають віддачу. Microsoft повідомила, що зростання хмарних технологій сповільнюється, оскільки попит на ШІ перевищує їхні можливості.

24 липня виробники обладнання, що використовується в обчисленнях ШІ, зазнали одного з найбільших падінь після цьогорічного зльоту. Super Micro Computer Inc. впала на 9,15% Nvidia впала на 6,8%, а Broadcom Inc. втратила 7,6%. Волатильність опціонів на Nvidia зросла до найвищого рівня із середини березня. Meta Platforms Inc. впала на 5,6%, Microsoft Corp. – на 3,6%, а Apple Inc. – на 2,9%.

Відтік грошей з великих технологічних компаній відбувається здебільшого через те, що вони пережили стрімкий підйом, і це дало можливість для невеликого розпродажу, сказав Деніел Ньюман, гендиректор The Futurum Group в інтервʼю FT. 

Тривала економічна невизначеність, вибори, геополітика та занепокоєння навколо Китаю – все це сприяло падінню Nvidia, вважає він.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд