Категорія
Новини
Дата

Nvidia обігнала Microsoft і Apple та стала найдорожчою компанією у світі

1 хв читання

Виробник чипів Nvidia став найдорожчою компанією у світі, випередивши технологічного гіганта Microsoft, пише Reuters. Акції компанії зросли на 3,5% – до $135,58.

Високопродуктивні процесори Nvidia відіграють центральну роль у боротьбі за домінування в сфері штучного інтелекту. За останній рік ринкова вартість компанії стрімко зросла.

Ключові факти

  • Акції виробника чипів зросли на 3,5%, збільшивши його ринкову капіталізацію до $3,335 трлн, всього через кілька днів після того, як він обігнав виробника iPhone – Apple, ставши другою за вартістю компанією.
  • Акції Nvidia зросли до рекордно високого рівня та збільшили її ринкову капіталізацію більш ніж на $110 млрд.
  • За останніми даними, ринкова вартість Microsoft становить $3,317 трлн, акції компанії впали на 0,45%. Акції Apple впали більш ніж на 1%, внаслідок чого їхня вартість становить $3,286 трлн.
Nvidia обігнала Microsoft і Apple та стала найдорожчою компанією у світі /Фото 1

Інфографіка: Reuters

  • Nvidia також стала компанією, що найбільше торгується на Волл-стріт: її щоденний оборот останнім часом становить у середньому $50 млрд порівняно з приблизно $10 млрд у Apple, Microsoft і Tesla.

Контекст

Акції Nvidia цього року виросли майже втричі порівняно із зростанням приблизно на 19% акцій Microsoft, причому попит на її топові процесори випереджає пропозицію.

Технологічні гіганти Microsoft, Meta Platforms і власник Google Alphabet конкурують за розширення своїх обчислювальних можливостей штучного інтелекту та додання цієї технології у свої продукти й послуги.

Попит на процесори штучного інтелекту Nvidia, які вважаються набагато кращими за пропозиції конкурентів, призвів до обмеження їхньої пропозиції, і багато інвесторів розглядають Nvidia як найбільшого переможця на сьогодні від бурхливого розвитку штучного інтелекту.

Ринкова вартість компанії зросла з $1 трлн до $2 трлн усього за девʼять місяців у лютому, а в червні вона досягла $3 трлн.

З моменту свого прогнозу про різке зростання, зроблене близько року тому, компанія послідовно перевершувала високі очікування Волл-стріт щодо виручки та прибутку. У травні керівники Nvidia заявили, що попит на її ШІ-чипи Blackwell може перевищити пропозицію «вже наступного року».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд