Категорія
Новини
Дата

Nvidia обігнала Microsoft і Apple та стала найдорожчою компанією у світі

1 хв читання

Виробник чипів Nvidia став найдорожчою компанією у світі, випередивши технологічного гіганта Microsoft, пише Reuters. Акції компанії зросли на 3,5% – до $135,58.

Високопродуктивні процесори Nvidia відіграють центральну роль у боротьбі за домінування в сфері штучного інтелекту. За останній рік ринкова вартість компанії стрімко зросла.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Акції виробника чипів зросли на 3,5%, збільшивши його ринкову капіталізацію до $3,335 трлн, всього через кілька днів після того, як він обігнав виробника iPhone – Apple, ставши другою за вартістю компанією.
  • Акції Nvidia зросли до рекордно високого рівня та збільшили її ринкову капіталізацію більш ніж на $110 млрд.
  • За останніми даними, ринкова вартість Microsoft становить $3,317 трлн, акції компанії впали на 0,45%. Акції Apple впали більш ніж на 1%, внаслідок чого їхня вартість становить $3,286 трлн.
Nvidia обігнала Microsoft і Apple та стала найдорожчою компанією у світі /Фото 1

Інфографіка: Reuters

  • Nvidia також стала компанією, що найбільше торгується на Волл-стріт: її щоденний оборот останнім часом становить у середньому $50 млрд порівняно з приблизно $10 млрд у Apple, Microsoft і Tesla.

Контекст

Акції Nvidia цього року виросли майже втричі порівняно із зростанням приблизно на 19% акцій Microsoft, причому попит на її топові процесори випереджає пропозицію.

Технологічні гіганти Microsoft, Meta Platforms і власник Google Alphabet конкурують за розширення своїх обчислювальних можливостей штучного інтелекту та додання цієї технології у свої продукти й послуги.

Попит на процесори штучного інтелекту Nvidia, які вважаються набагато кращими за пропозиції конкурентів, призвів до обмеження їхньої пропозиції, і багато інвесторів розглядають Nvidia як найбільшого переможця на сьогодні від бурхливого розвитку штучного інтелекту.

Ринкова вартість компанії зросла з $1 трлн до $2 трлн усього за девʼять місяців у лютому, а в червні вона досягла $3 трлн.

З моменту свого прогнозу про різке зростання, зроблене близько року тому, компанія послідовно перевершувала високі очікування Волл-стріт щодо виручки та прибутку. У травні керівники Nvidia заявили, що попит на її ШІ-чипи Blackwell може перевищити пропозицію «вже наступного року».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні