Гігафабрика Tesla у Фрімонті, штат Каліфорнія /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Акції Tesla досягли семимісячного максимуму, демонструючи найтриваліше ралі з січня 2021 року

Гігафабрика Tesla у Фрімонті, штат Каліфорнія Фото Getty Images

Акції Tesla Inc. у середу, 7 червня, підскочили до семимісячного максимуму завдяки апетиту інвесторів до технологічних акцій і позитивних новин для компанії, пише Bloomberg. Папери виробника електромобілів зросли на 4,3%, до $230,83, на сьогоднішній сесії. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Акції Tesla зростають девʼятий день поспіль. Це найдовша серія з січня 2021 року, коли акції компанії зростали 11 днів поспіль. Ралі, зокрема, викликане пожвавленням IT-ринку на тлі спаду побоювань щодо рецесії.
  • У вівторок усі седани Tesla Model 3 отримали право на повний податковий кредит у США згідно з новими критеріями, встановленими Мінфіном США. Нова кваліфікація може допомогти розвіяти зростаючі занепокоєння щодо зниження попиту на автомобілі Tesla та електромобілі загалом. 
  • Новий CEO Twitter також може допомогти заспокоїти інвесторів, які хвилювалися через те, що гендиректор Tesla Ілон Маск замало приділяє уваги компанії.   
  • Минулого тижня Morgan Stanley заявив, що, попри ажіотаж із ШІ, Tesla залишається автомобільною компанією і протягом наступних 12 місяців на ринках акцій домінуватимуть попит і пропозиція електромобілів.

Контекст 

Після різкого зростання на початку цього року акції Tesla перебували в неспокійній ситуації протягом останніх кількох місяців. 

Зниження цін на автомобілі Tesla, на яке компанія пішла для стимулювання попиту, призвело до зменшення прибутку виробника електромобілів у першому кварталі на 24%, до $2,5 млрд. Цьогоріч компанія знизила ціни на моделі в США на 14–25%. 

Операційна маржа Tesla, показник прибутковості, впала до 11,4% із 19,2% за перші три місяці 2022 року. Маржа Tesla залишається однією з найвищих у автомобільній промисловості. За даними FactSet, операційна маржа Ford Motor Co. становила близько 4% у 2022 році, а General Motors Co. – близько 6,6%.

На тлі зростання акцій Tesla Ілон Маск знову зайняв перше місце в списку багатих людей світу за версією Forbes. Згідно з рейтингом, статки бізнесмена становлять $215,2 млрд. Власник групи LVMH Бернар Арно зі статками $214,3 млрд опустився на другу сходинку рейтингу.

Маск цьогоріч заробив понад $55,3 млрд, в основному завдяки Tesla, чиї акції зросли на 66% з початку року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні