Категорія
Новини
Дата

Акціонери виробника дорогоцінних металів Polymetal схвалили продаж російських активів

1 хв читання

Акціонери компанії Polymetal International (Казахстан) схвалили продаж активів найбільшого у Росії виробника срібла та одного із провідних золотовидобувачів структурі «Мангазею майнінг» – компанії «Мангазея плюс». Про це повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • Акціонери схвалили угоду, оголошену 19 лютого 2024 року. Завершення угоди очікується найближчим часом, йдеться у повідомленні.
  • За продаж АТ «Поліметал» проголосували 96,7% аукціонерів. Після завершення операції Polymetal Internstional все ще залишиться другим за величиною виробником золота у Казахстані.

Контекст

У лютому Polymetal уклав угоду про продаж свого російського бізнесу структурі групи «Мангазея» Сергія Янчукова за $3,69 млрд. Узгоджена сума включає кошти у розмірі $1,48 млрд, з яких $1,43 млрд складають дивіденди від російського бізнесу, які мають бути виплачені до завершення продажу. Після завершення операції компанії буде виплачено додатково $50 млн.

Polymetal International заявила, що планує використати $1,15 млрд отриманих дивідендів для погашення внутрішньогрупового боргу. Інші приблизно $280 млн буде збережено компанією для внутрішньокорпоративних цілей.

«Поліметал» – найбільший у РФ виробник срібла та один із провідних золотовидобувачів. Підприємства компанії працюють в Магаданській та Свердловській областях, Хабаровському краї, Якутії, на Чукотці. 

Polymetal окрім бізнесу в РФ належать активи в Казахстані. Найбільшими акціонерами є консорціум оманських інвесторів на чолі з фондом Mercury Investments International, що належить уряду Оману (23,9%) і BlackRock (7,5%).

«Мангазея» входить до топ-15 золотовидобувачів РФ. Виробництво компанії розташоване у Забайкальському краї. Крім золотодобування група займається девелопментом, сільським господарством та іншим бізнесом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні