Категорія
Новини
Дата

Алекс Ліссітса залишив посаду гендиректора агрокомпанії ІМК

1 хв читання

Генеральний директор агрокомпанії ІМК Алекс Ліссітса 1 липня залишив посаду. Рішенням Ради директорів ІМК від 14 червня в компанії відбувся перерозподіл управлінських обов’язків між двома її членами, йдеться у прессрелізі ІМК та дописі Ліссітси на сторінці у Facebook. До повномасштабного вторгнення РФ в Укоаїну ІМК входив до десятки найбільших агрохолдингів України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Алекс Ліссітса, який був гендиректором ІМК з 2013 року, з 1 липня 2024 обійняв посаду голови ради директорів ІМК. На цій позиції він буде відповідати за розробку довгострокової стратегії компанії, а також здійснювати контроль за її реалізацією.
  • Олександр Вержиховський, який був операційним директором ІМК з 2017 року, призначений на посаду гендиректора ІМК. Він зосередиться на оперативному управлінні компанією, а також відповідатиме за реалізацію планів відповідно до стратегії компанії, йдеться у повідомленні ІМК.
Алекс Ліссітса залишив посаду гендиректора агрокомпанії ІМК /Фото 1

Алекс Ліссітса (ліворуч) і Олександр Вержиховський. Фото із сторінки Facebook Ліссітси

Контекст

Агрохолдинг ІМК створений у 2007 році колишнім власником холдингу «Клуб Сиру» Олександром Петровим. До 2017 року компанія носила назву «Індустріальна молочна компанія»

У 2022 році компанія ІМК входила до десятки найбільших агрохолдингів України. 120 000 га земельного банку ІМК знаходяться у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Останні дві у 2022 році були під російською окупацією й досі зазнають масованих обстрілів з боку РФ.

Після 24 лютого минулого року з шести офісів ІМК працював один – у Полтаві, решту компанія евакуювала. На початку війни пʼять із шести елеваторів компанії та 100 000 га землі були окуповані. Ще 35 000 га землі на Чернігівщині – частково заміновано. Під окупацію на кілька годин потрапила молочно-товарна ферма на кордоні з Білоруссю, вона також постраждала від ворожих обстрілів. До початку великої війни в компанії працювали 2000 співробітників.

Виторг агрокомпанії ІМК у першому кварталі 2024 року виріс на 41% – до $59,2 млн в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, йдеться у звіті компанії.

Збільшення нормалізованого показника EBITDA до $4,4 млн, а також зменшення чистих збитків за цей період, повʼязані зі збільшенням обсягів продажів.

За звітний період компанія реалізувала 175 000 т кукурудзи, 123 000 т пшениці та 39 000 т соняшнику.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд