Категорія
Новини
Дата

Amazon обмежила користувачам з РФ та Білорусі доступ до своїх сервісів

Компанія Amazon запроваджує обмеження на свої сервіси для користувачів з Росії та Білорусі, пише DOU. Тепер вони не зможуть отримати роздрібні товари з Amazon і стати новими продавцями на цій платформі. Водночас хмарні сервіси AWS не реєструватимуть нових клієнтів в цих країнах.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Серед обмежень: заблоковано доступ до Prime Video і жодних нових замовлень на New World. Це єдина відеогра, яку Amazon продає безпосередньо в Росії.
  • Amazon не має центрів обробки даних, офісів чи інфраструктури у РФ і давно дотримується правила «не вести бізнес з російським урядом», нагадали в компанії.
  • Amazon також переказала $5 млн допомогти постраждалим від війни. 
  • Свої кошти пожертвували 10 000 співробітників, а «десятки тисяч клієнтів» зробили перекази на підтримку України через сторінки Amazon. Ці кошти підуть в організацію Save the Children та у товариство Червоного Хреста.

Контекст

Напередодні розробник програмного забезпечення для електронної комерції Shopify заявив про припинення роботи в Росії і Білорусі

Через війну Росії проти України міжнародні компанії розривають співпрацю з російським бізнесом. Nike, Apple, Boeing – Forbes оновлює список брендів, які припиняють співпрацювати з Росією та інвестувати в країну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні