Категорія
Новини
Дата

Amazon стала першою компанією в історії, капіталізація якої впала на $1 трлн

Американський онлайн-ритейлер Amazon став першою публічною компанією в історії, яка втратила $1 трлн капіталізації, пише Bloomberg. Це сталося на тлі прискорення інфляції, посилення грошово-кредитної політики та розчарування акціонерів звітами про доходи.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Напередодні вартість цінних паперів американського гіганта впала на 4,3%. Загальна ринкова капіталізація Amazon знизилася до $879 млн. 
  • Таким чином, за півтора року вартість компанії скоротилася на $1,001 трлн – у середині літа 2021 року ринкова капіталізація Amazon сягала $1,88 трлн.
  • Microsoft також намагається не відставати. Вартість розробника операційної системи Windows впала за рік на $889 млрд. Ймовірно, що гігант із Редмонда стане другою компанією, ринкова капіталізація якої скоротиться на $1 трлн, зазначає агентство. 
  • Загалом пʼятірка найбільших технологічних компаній за 2022 рік подешевшала майже на $4 трлн.
Amazon стала першою компанією в історії, яка подешевшала більш ніж на $1 трлн

Контекст

На біржові котирування Amazon вплинув квартальний звіт, який опублікувала 27 жовтня. У ньому компанія повідомила про скорочення чистого прибутку на 9% – до $2,9 млрд і не досягнення цільової виручки. Крім того, Amazon попередила про можливе уповільнення продажів у четвертому кварталі. Компанія зазначала, що покупці суттєво знижують свої витрати у період економічної невизначеності. 

У сукупності на тлі уповільнення продажів акції Amazon впали майже на 50%. За даними Bloomberg, з початку поточного року статки одного із засновників компанії Джеффа Безоса скоротилися приблизно на $83 млрд – до $109 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні