Категорія
Новини
Дата

Amazon виступила за легалізацію марихуани. Компанія не перевірятиме на вживання канабісу деяких претендентів на роботу

Компанія Amazon заявила, що підтримує запропоноване в США законодавство щодо легалізації канабісу на федеральному рівні. Вона відмовиться від вимог тестування на предмет вживання марихуани при прийомі на роботу деяких співробітників, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У минулому, як і багато роботодавців, Amazon не допускала людей до роботи, якщо в них був позитивний результат на вживання марихуани. Однак компанія переглянула позицію з огляду на зміну підходів штатів до марихуани на всій території США.
  • Раніше на Amazon було подано груповий позов щодо порушення закону Нью-Йорка, через те що компанія перевіряла на вживання марихуани претендентів на роботу.

Контекст

Законопроєкт про реінвестування й вилучення марихуани, також відомий як MORE, 4 грудня 2020 року підтримала одна палата Конгресу США – Палата представників. Цей документ, зокрема, передбачав виключення канабісу із закону про контрольовані речовини.

Однак згодом документ не підтримала друга палата Конгресу США – Сенат. Тому 28 травня 2021 року законопроєкт MORE був представлений Конгресу повторно з деякими змінами. Новий варіант також виключає марихуану зі списку наркотичних речовин, скасовує кримінальні покарання та знімає судимості за канабіс, пише NBCNews. Також документ встановить 5% податок на роздрібний продаж канабісу, який поступово зросте до 8% протягом трьох років. Отримані кошти підуть у Цільовий фонд можливостей, який буде займатися професійним навчанням, пошуком роботи та надаватиме юридичну допомогу постраждалим від боротьби з канабісом.

Наразі 36 штатів у США легалізували медичний канабіс, а в 17 штатах дозволено вживання його дорослими, пише Market Watch. Однак роботодавці досі в основному відмовляються працювати з цією галуззю, оскільки канабіс, як і раніше, є забороненою речовиною на федеральному рівні.

Важливі цифри

За даними дослідницької компанії Euromonitor International, до 2025 року на США припадатиме 70% світового ринку канабісу вартістю $93,8 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні