Категорія
Новини
Дата

Amazon виступила за легалізацію марихуани. Компанія не перевірятиме на вживання канабісу деяких претендентів на роботу

1 хв читання

Компанія Amazon заявила, що підтримує запропоноване в США законодавство щодо легалізації канабісу на федеральному рівні. Вона відмовиться від вимог тестування на предмет вживання марихуани при прийомі на роботу деяких співробітників, пише Reuters.

Ключові факти

  • У минулому, як і багато роботодавців, Amazon не допускала людей до роботи, якщо в них був позитивний результат на вживання марихуани. Однак компанія переглянула позицію з огляду на зміну підходів штатів до марихуани на всій території США.
  • Раніше на Amazon було подано груповий позов щодо порушення закону Нью-Йорка, через те що компанія перевіряла на вживання марихуани претендентів на роботу.

Контекст

Законопроєкт про реінвестування й вилучення марихуани, також відомий як MORE, 4 грудня 2020 року підтримала одна палата Конгресу США – Палата представників. Цей документ, зокрема, передбачав виключення канабісу із закону про контрольовані речовини.

Однак згодом документ не підтримала друга палата Конгресу США – Сенат. Тому 28 травня 2021 року законопроєкт MORE був представлений Конгресу повторно з деякими змінами. Новий варіант також виключає марихуану зі списку наркотичних речовин, скасовує кримінальні покарання та знімає судимості за канабіс, пише NBCNews. Також документ встановить 5% податок на роздрібний продаж канабісу, який поступово зросте до 8% протягом трьох років. Отримані кошти підуть у Цільовий фонд можливостей, який буде займатися професійним навчанням, пошуком роботи та надаватиме юридичну допомогу постраждалим від боротьби з канабісом.

Наразі 36 штатів у США легалізували медичний канабіс, а в 17 штатах дозволено вживання його дорослими, пише Market Watch. Однак роботодавці досі в основному відмовляються працювати з цією галуззю, оскільки канабіс, як і раніше, є забороненою речовиною на федеральному рівні.

Важливі цифри

За даними дослідницької компанії Euromonitor International, до 2025 року на США припадатиме 70% світового ринку канабісу вартістю $93,8 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні