Категорія
Новини
Дата

Американська L3Harris планує купити Aerojet Rocketdyne за $4,7 млрд, компанія виробляє двигуни для Javelin

Оборонна компанія L3Harris Technologies Inc. погодилася купити Aerojet Rocketdyne Holdings Inc в угоді на $4,7 млрд, яка зміцнить роль L3Harris як одного з шести основних оборонних підрядників Пентагону, пише The Wall Street Journal. Aerojet є великим виробником двигунів для ракет, зокрема Javelin, які використовують в Україні.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Продукція Aerojet також використовується в ракетах Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору та військових гіперзвукових системах США, призначених для стримування військової експансії Китаю.
  • Пропозиція L3Harris у розмірі $58 за акцію виграла конкурентні пропозиції від General Electric Textron Inc.
  • Виконавчий директор L3Harris Кріс Кубасик заявив, що прагне зробити свою компанію альтернативою найбільшим постачальникам Пентагону, таким як Raytheon Technologies.
  • Важливість компанії Aerojet для національної безпеки була підкреслена, коли Пентагон у лютому опублікував оновлену інформацію про стан постачальників оборонного обладнання. Пентагон заявив, що скорочення кількості постачальників може задушити інновації та цінову конкуренцію, а також зробити армію вразливою до перебоїв із постачанням.
  • Aerojet також виробляє ракети на твердому паливі, які, за словами оборонних експертів, більш надійні й довговічні, порівнюючи з двигунами на рідкому пальному. 

Контекст

Минулого тижня Аdvent International погодилася купити власника й оператора супутників Maxar Technologies Inc, якого оцінюють приблизно в $4 млрд. З урахуванням боргу вартість операції складе $6,4 млрд.

Компанія Maxar володіє та керує групою супутників, що дає їй змогу збирати докладні зображення з космосу. Ця технологія використовується для геопросторової розвідки та захисту, а також використовується в Google Maps. Зображення із поля бою в Україні часто надає саме Maxar. У жовтні Maxar показали супутникові знімки того, як росіяни лагодять Кримський міст після вибуху.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні