Категорія
Новини
Дата

Advent купує аерокосмічну компанію Maxar Technologies за $4 млрд 

Advent International погодилася купити власника й оператора супутників Maxar Technologies Inc, якого оцінюють приблизно в $4 млрд, пише The Wall Street Journal. З урахуванням боргу вартість операції складе $6,4 млрд.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Advent платить $53 за акцію Maxar, заявили керівники приватної інвестиційної компанії. Акції Maxar, що впали на 23,5% з початку року, у четвер закрилися на рівні $23,10.
  • Включно з боргом операція коштує $6,4 млрд, що робить її однією з найбільших угод, про які було оголошено за останні кілька місяців, коли ринкові потрясіння та складна фінансова ситуація ускладнили укладання угод. Борг за угодою буде надано групою небанківських кредиторів.
  • Advent планує допомогти прискорити запланований Maxar запуск нової групи супутників.
  • Угода Advent з Maxar регулюється 60-денним періодом, протягом якого компанія може шукати конкурентні пропозиції.

Контекст

Компанія Maxar, що базується у Вестмінстері, штат Колорадо, володіє та керує групою супутників, що дає їй змогу збирати докладні зображення з космосу. Ця технологія використовується для геопросторової розвідки та захисту, а також використовується в Google Maps. Зображення із поля бою в Україні часто надає саме Maxar. У жовтні Maxar показали супутникові знімки того, як росіяни лагодять Кримський міст після вибуху.

Компанія, заснована в 1957 році, має 90 супутників на орбіті, серед клієнтів 70 країн, вона налічує 4400 співробітників. Maxar торгується як на Нью-Йоркській фондовій біржі, так і на фондовій біржі Торонто.

Бостонська компанія Advent здійснила понад 400 інвестицій у приватні інвестиції у 41 країні. Компанія, заснована 1984 року, станом на 30 вересня управляла активами в обсязі $89 млрд. Advent інвестувала $28 млрд в оборону, безпеку та кібербезпеку за останні три роки. Серед її портфельних компаній Cobham Advanced Electronics Solutions і Ultra Electronics Group, обидві з яких тісно співпрацюють з Міністерством оборони США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні