Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється)

Getty Images

У ніч на 19 грудня Росія здійснила чергову атаку із застосуванням дронів, українська протиповітряна оборона знищила 30 Shahed, повідомляє Генеральний штаб України. У Києві є пошкодження обʼєктів інфраструктури внаслідок атаки, написав міський голова столиці Віталій Кличко.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Силами та засобами Повітряних сил Збройних сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено тридцять «шахедів» російських окупантів!» – кажуть у Генштабі.
  • Загалом виявлено близько 35 дронів-камікадзе іранського виробництва «Shahed-136/131». «Як і минулого разу, ударні БПЛА запущені зі східного узбережжя Азовського моря», – додали в Генштабі.
  • Внаслідок атаки на Київ є пошкодження обʼєктів критичної інфраструктури, повідомив Кличко. Раніше мер інформував про вибухи в Солом’янському та Шевченківському районах столиці. Наразі енергетики й тепловики працюють над тим, щоб оперативно стабілізувати ситуацію з енерго- та теплопостачанням.
  • У ДТЕК нагадали, що у столиці продовжують діяти екстрені відключення світла.
  • У Київській області пошкоджені об’єкти інфраструктури та приватні будинки, за даними голови Київської ОВА Олексія Кулеби, постраждали двоє людей.
  • Дніпропетровську область росіяни атакували дронами-камікадзе, важкою артилерією та «Градами», повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.
Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Фото 1

Фото: Валентин Резніченко

Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Фото 2

Фото: Валентин Резніченко

Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Фото 3

Фото: Валентин Резніченко

Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Фото 4

Фото: Валентин Резніченко

Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Фото 5

Фото: Валентин Резніченко

Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Фото 6

Фото: Валентин Резніченко

Попередній слайд
Наступний слайд
  • Унаслідок російської атаки у двох районах столиці, Шевченківському та Солом’янському впали уламки на відкриту територію, повідомляє ДСНС. Також, о 05:02 надійшло повідомлення про пожежу внаслідок пошкодження об‘єкту критичної інфраструктури, жертв та постраждалих немає.

  • За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожих БПЛА, сили оборони знищили 18 дронів, кажуть у Київській МВА.
  • За минулу добу, 18 грудня, росіяни 69 разів обстріляли територію Херсонщини, шестеро людей зазнали поранень, повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич. За інформацією заступника керівника Офісу Президента Кирила Тимошенка, вранці відбулася чергова атака на центр міста, знову пошкоджено будівлю Херсонської ОВА.
Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Фото 7

Фото: Кирило Тимошенко

Росія вночі атакувала Україну дронами, ППО знищила 30 ворожих безпілотників (Оновлюється) /Фото 8

Фото: Кирило Тимошенко

Попередній слайд
Наступний слайд
  • В енергосистемі України станом на 11:00 склалася важка ситуація через кілька влучань в об’єкти інфраструктури внаслідок нічної атаки РФ із застосуванням БПЛА, повідомляє «Укренерго». У низці регіонів та Києві застосовані аварійні відключення. Пріоритетно заживлені об’єкти критичної інфраструктури, відновлення енергопостачання побутовим споживачам може зайняти тривалий час.
  • У Київській області внаслідок атаки російських дронів пошкоджені щонайменше 9 будинків, постраждали троє людей, заявив начальник поліції області Андрій Нєбитов.
  • Після ранкових атак у столиці без опалення залишаються близько 3% споживачів. Система водопостачання столиці працює в штатному режимі. Найбільше в столиці від дефіциту електропостачання страждають Оболонський, Подільський та Деснянський райони, повідомив Кличко.
  • У ніч на 19 грудня зафіксовано проліт дрона-камікадзе Shahed над майданчиком Південноукраїнської атомної електростанції, повідомляє НАЕК «Енергоатом».
  • Росія вночі атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу Shahed із нової партії, яку поставив Іран, повідомив Президент Володимир Зеленський в онлайн-зверненні до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF).
  • «Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 «Шахеди». Я говорю і кількість, і назву, і цілком конкретно. Це «Шахеди» з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. 250 штук – стільки всього «Шахедів» зараз отримано державою-терористом», – сказав Зеленський.

Оновлюється…

Контекст

Минулої пʼятниці, 16 грудня, Росія завдала чергового масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. За оцінками військових, на енергооб’єкти летіло близько 70 ракет, зокрема на Київ – понад 40

Основною ціллю знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. Внаслідок обстрілів у системі суттєво зріс дефіцит електроенергії, який і до цього був значним.

Міненерго заявило, що через ракетний удар пошкоджено девʼять обʼєктів генерації, а також підстанції, через що обмежено роботу атомних електростанцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні