Категорія
Новини
Дата

Американські регулятори вивчають заявки JPMorgan, Citizens та PNC на придбання First Republic

Регулюючі органи США ведуть переговори про продаж всього або частини каліфорнійського банку First Republic принаймні з трьома великими банками, пише Financial Times.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC) отримала заявки від банків, включаючи JPMorgan Chase, PNC та Citizens, згідно з трьома джерелами, знайомими із ситуацією. Протягом неділі регулюючі органи звернулися принаймні до деяких учасників торгів, запросивши змінені пропозиції та додаткову інформацію для порівняння. 
  • Поки що незрозуміло, чи буде угода укладена і чи можуть зʼявитися інші претенденти.
  • JPMorgan, який місяць тому очолив зусилля з порятунку First Republic, більше не працює радником First Republic, за словами джерела, знайомого із ситуацією, що дає банку можливість брати участь у торгах.
  • Джерела кажуть, що уряд мав намір завершити процес продажу First Republic до ранку понеділка, 1 травня.
  • Всі учасники торгів зробили свої пропозиції залежними від страхового фонду FDIC, що покриває деякі потенційні збитки, які можуть бути спричинені угодою, можливо, шляхом схвалення всього або більшої частини портфеля облігацій First Republic.
  • Одне з питань полягає в тому, чи потрібно FDIC та Федрезерву США надавати так зване звільнення від системних ризиків, як вони зробили це із Silicon Valley Bank та Signature Bank минулого місяця, що дозволяє FDIC гарантувати всі депозити, включаючи ті, що перевищують $250 000.
  • «Найімовірніше, FDIC візьме контроль над банком, а потім одночасно перепродасть актив переможцю торгів», – сказав Гері Кон, колишній банкір Goldman Sachs і радник президента Дональда Трампа.

Контекст

First Republic став епіцентром регіональної банківської кризи в США в березні після того, як багаті клієнти почали забирати депозити.

Банки Уолл-Стріт намагалися знайти рішення для First Republic з того часу, як 16 березня 11 найбільших кредиторів США внесли до банку $30 млрд, щоб зупинити кризу, яка призвела до краху Silicon Valley Bank і Signature Bank.

Минулого понеділка банк повідомив, що в першому кварталі відтік депозитів склав понад $100 млрд, що викликало побоювання, що невдовзі він більше не зможе працювати самостійно.

У середу, 26 квітня, FDIC попросила близько дюжини банків повідомити їх, скільки вони готові заплатити за депозити та активи First Republic і який рівень втрат FDIC доведеться покрити, щоб угода відбулася.

У пʼятницю, 28 квітня, регулятор звернувся до JPMorgan, PNC та кількох інших кредиторів і запропонував надати їм доступ до більш детальної інформації про First Republic.

Guggenheim Securities, яка виступає як фінансовий консультант FDIC у процесі продажів First Republic, наприкінці минулого тижня звʼязалася з кількома приватними інвестиційними компаніями та іншими інвестиційними компаніями, щоб дізнатися, чи вони зацікавлені. Але джерела, близькі до процесу продажу, кажуть, що жодна з фірм не взяла участі у торгах.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні