Категорія
Новини
Дата

Найбільші банки США виділили $30 млрд на порятунок First Republic Bank

Група з 11 найбільших американських банків оголосила про пакет заходів для порятунку First Republic Bank на суму $30 млрд, йдеться у спільній заяві фінансових установ. First Republic обслуговує ту ж саму клієнтуру, що і Silicon Valley Bank, який збанкрутував тиждень тому. Каліфорнійський банк теж стикнувся з масовим відтоком депозитів.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • У рамках пакета допомоги JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup та Wells Fargo домовилися про розміщення незастрахованих депозитів на суму $5 млрд кожен у First Republic. Morgan Stanley та Goldman Sachs внесуть у банк по $2,5 млрд кожен. Інші $5 млрд – вклади у розмірі $1 млрд від BNY Mellon, State Street, PNC Bank, Truist та US Bank
  • «Дії найбільших банків Америки відображають їхню впевненість у банківській системі країни», – йдеться у заяві банків.
  • Національні органи банківського регулювання також опублікували заяву, в якій високо оцінили пакет заходів для порятунку.
  • Акції First Republic впали на 36% у четвер, але зросли після повідомлень про те, що пакет заходів для порятунку знаходиться в розробці. Акції закрилися зростанням на 10%.

Контекст

Після краху Silicon Valley Bank (SVB) та Signature Bank клієнти масово стали забирати кошти з First Republic, а S&P Global Ratings та Fitch Ratings знизили рейтинги банку до рівнів спекулятивної категорії. First Republic як і SVB та Signature Bank мав велику кількість незастрахованих вкладів, що викликало побоювання, що клієнти заберуть свої гроші.

Незастраховані депозити на суму $30 млрд розглядалися як вотум довіри до First Republic. Банк обслуговував заможних клієнтів, багато з яких були мільярдерами, та пропонував їм щедрі фінансові умови. The Wall Street Journal повідомив, що, зокрема, засновник Фейсбуку Марк Цукерберг отримав іпотеку через First Republic.

Акції First Republic впали більш ніж на 60% у понеділок, навіть після того, як банк заявив, що отримав додаткове фінансування від JPMorgan та Федеральної резервної системи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні