Категорія
Новини
Дата

Акції First Republic рекордно обвалилися. Минулого місяця клієнти банку зняли $100 млрд депозитів

Акції First Republic Bank впали до рекордно низького рівня після повідомлення, що консультанти визначили потенційних покупців нових акцій у рамках плану порятунку фінустанови, пише Bloomberg. Раніше клієнти масово забирали кошти з банку після краху Silicon Valley Bank (SVB) та Signature Bank.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Консультанти спробують переконати великі банки США, які одного разу вже виручили First Republic, купити облігації компанії з Сан-Франциско за ставками вищими за ринкові із загальним збитком у кілька мільярдів доларів. 
  • У рамках цього плану консультанти вже визначились із можливими покупцями нових акцій, повідомляє CNBC з посиланням на джерела, а урядовці нині не бажають втручатися у процес порятунку банку.
  • Акції First Republic впали на 26%, до $6,03, що є рекордним внутрішньоденним мінімумом у середу, 26 квітня, вранці. Цього року вони впали на 95%.
  • Financial Times пише, що акції банку закрилися на 49,4% нижче у вівторок, 25 квітня, наступного дня після того, як First Republic повідомила, що її клієнти зняли депозити на $100 млрд минулого місяця.
  • Незважаючи на різке падіння акцій, індекс регіональних банків KBW знизився менш ніж на 4%. Це свідчить про те, що інвестори зараз більш розслаблені, ніж коли обвалився Silicon Valley Bank.
  • У понеділок, 24 квітня, First Republic заявила, що розглядає «стратегічні варіанти», але кілька джерел заявили, що кредитор намагається знайти життєздатне рішення, таке як продаж усього або частини банку.
  • Інформатори сказали, уряд США перебуває в стані підвищеної готовності після банкрутства Silicon Valley Bank і Signature Bank минулого місяця.
  • Представники Білого дому, Федеральної резервної системи та Міністерства фінансів США нещодавно звʼязалися з банком, додали джерела, оскільки адміністрація Байдена дедалі більше стурбована тим, що банку не вистачає часу, щоб заспокоїти вкладників та інвесторів.

Контекст

Після краху Silicon Valley Bank (SVB) та Signature Bank клієнти масово стали забирати кошти з First Republic, а S&P Global Ratings та Fitch Ratings знизили рейтинги банку до рівнів спекулятивної категорії. First Republic як і SVB та Signature Bank мав велику кількість незастрахованих вкладів, що викликало побоювання, що клієнти заберуть свої гроші.

Минулого місяця First Republic уник потенційного краху після того, як група з 11 великих фінансових компаній погодилася розмістити у кредитора депозити на загальну суму $30 млрд. JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Citigroup Inc. та Wells Fargo & Co. внесли по $5 млрд у вигляді незастрахованих депозитів кожен, тоді як інші банки внесли менші суми в рамках плану, розробленого спільно з регулюючими органами США.

За словами одного з джерел, First Republic вже кілька тижнів шукає покупців для частини свого бізнесу, але потенційні покупці побоюються з приводу того, що вони беруть на себе занадто великий ризик.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні